taiko
misomiso
Ale ved my tu iba piseme kazdy svoj nazor, a kazdy citatel sa zariadi podla svojho usudku, akokolvek kategoricky nase tvrdenia mozu vyznievat.
Co sa tyka kyslosti, ja tiez nemam rad prilis kysly chlieb, ale to sa da krasne reguovat dobou kysnutia kvasku, aj chleba. A podla vsetkych dostupnych zdrojov prave urcita kyslost kvaskovy chlieb chrani pred plesnivenim na rozdiel od kvasnicoveho. Pokilal chces chlieb par dni skladovat, tak je to tiez jedna z vyhod.
Nabuduce ked budes piect, daj fotecky, nech vidime ako sa Ti dari a pridame aj Tvoj recept do zahlavia temy.
Priznam sa, ze teraz uz pekava manzelka, ale odfotit mozeme. Ja som tiez zo zaciatku experimentoval so vsetkym moznym, ale to caro je v jednoduchosti. Zo zaciatku som daval mnohe korenia, a dokonca olivovy olej, lebo som chcel mat ten chlieb nielen chutny ale aj "liecivy".
No zistil som ze ked pozijete cerstvu celozrnnu muku, (raz + psenica alebo spalda) tak okrem vody, soli a povedzme rasce tam netrba absolutne nic a dostanete nadherne vonajuci chlieb. To bolo pre mna dost prekvapujuce zistenie.