Zdenka 0705 Áno, ten so zemiakom, acidofilným mliekom, alebo octom.
Aj ja som skúšala, tento je najlepší. Práveže ma láka upiecť ho v rúre, predtým nechať vykysnúť v ošatke. Taká klasika.
prvy chlieb, ktorý som piekla na plechu bol podľa tohto receptu
http://www.siarsky.ch/index/SK-1034-81-1072-0.html
Minule som si nan spomenula a zistila som, ze v podstate je to to isté, ako robím základný chlieb - teda pomer surovín.
Mama si spomenula, ze ked babka robila chlieb, tiez tam pridaval trosku octu.
A este ma napada, nech robim cokolvek, snazim sa dodrzat pomer 350 ml tekutin a 500-550 g múky. Akurát podľa výrobku dávam napríklad polohrubú múku na knedle a mlieko, rozpustené maslo, mlieko, polohrubú múku a pudng do sladkeho chleba, na pizzu nedávam ocot ...