Zavrieť

Porady

Prepocet a zvysenie poistneho k poistnemu produktu UDP-K od Prvej Cesko-Slovenskej P.

Zdravim,

mam taky problem, mam kapitalovu zivotnu poistku na 20 rokov od Prvej Cesko-Slovenskej Poistovne, s tym ze 15 rokov sa plati, dalsich 5 rokov sa caka a po uplnynuti tychto 5 rokov sa ma vyplatit dohodnuta suma. Zmluva bola zalozena este v roku 1998 a po 10 rokoch platenia poistky mi prisiel teraz list v ktorom mi poistovna navrhuje 3 riesenia tejto poistky:

a) Mesacna splatka sa mi nebude zvysovat ale poistovna podla svojich postupov uplatni zmenu krytia a vyplatnej sumy v pripade dozitia
b) Budem suhlasit s prepoctom splatky s tym ze po prepocitani mi poslu info o novej vyske splatky a ak nebudem suhlasit, tak moja zmluva zanikne
c) Suhlasim so zanikom mojej zmluvy

Samozrejme treba zaslat list tak aby ho uz 10.5. 2008 mali inak suhlasim s bodom c)

Chcem sa opytat ci niekto mal alebo riesil podobny problem a ci sa neda nejako branit proti takymto praktikam. Ved to uz potom nema ani zmysel uzatvarat zmluvy, ak sa takto jednostranne a neadekvatne mozu menit.

V prilohe posielam cele znenie listu.

Za akukolvek radu dakujem.
Naposledy upravil Ajven : 07.05.08 at 17:28
macko555 macko555

macko555 je offline (nepripojený) macko555

harleydavidson Pozri príspevok
nerozumiem, co si tym chcel povedat. ale nevadi, ako sa vravi - tebe ani vlastna mater nerozumie.

macko aj zdementneny hydalgo maju "interne" informacie. Povodne vystupovali ako poskodeni poistounou a zrazu su same zarucene informacie. Myslim si, ze su to pisálkovia RL. Osobne nikoho neodsudzujem, ked napise prispevok, kt spochybnuje nase kroky, kroky ASU, resp. nasej pravnicky, predsa kazdy ma pravo na svoj nazor a moze ho tu verejene prezentovat, ale ked niekto dokola ironizuje a vytesuje sa z moznych nasledkov celeho konania, je magor.
musim koncit, idem na veceru s dalajlamom, ma pre mna dolezite info
ja mam interné info? to más odkial? Ja mám len to info, co si zozeniem. Nesedím a nestukám do PC ako vacsina optimistov. Ale ked zavádzam a ironizujem, tak mi napís jednu vec, co som nepísal a nebola tak. Jasne vsetci sú pisálkovia RL. Uz aj thelma mala nábeh ze je z RL. Vitamín je z RL a kazdý co napíse, ze sa asi crtá prúser. A z RL budú aj tí, co sa spýtajú, co vlastne úspesnou hromadnou zalobou dosiahneme a aké budú dalsie kroky.

dobrú chut, hádam dalajláma povie nieco, co vám zlepsí náladu
0 0
macko555 macko555

macko555 je offline (nepripojený) macko555

A mimochodom, pan Jarecko a harley:
Poradte ostatným co majú robit, ked im (nahodou - naprivolavam to) zaklope na dvere exekutor a zistia ze im bankomat zhltol kartu......
Prípadne co majú spravit este pred tým......
Pripadne im poradce cokolvek, ked ste takí super poradáci a máte prehlad.


ja napríklad poradím, aby ste si uz teraz vsetci co ste zo súdu v TN vybrali hotovost z banky a dali niekam bokom.....to je praktická rada
0 0
macko555 macko555

macko555 je offline (nepripojený) macko555

vitamin, to je asi zbytocne opat radit a upozornovat na mozne problemy.
ved aus povedal, ze AS je nazákonný, exekútor nepríde, lebo to nie je mozné a tak isto aj peniaze nikto nikomu nezablokuje. Ved my ich vlastne vsetkych len zastrasujeme. Hanba nám
0 0
harleydavidson harleydavidson

harleydavidson je offline (nepripojený) harleydavidson

je az smiesne, ako ste sa (macko a vitamin)chytili prispevku od hydalga , kde pise o zacatych exekuciach. je zaujimave, ze hodnovernost tejto informacie je pre vas okamzite jasna. keby niekto napise opak, tak sa donho pustite ako supy a zpochybnujete.
0 0
harleydavidson harleydavidson

harleydavidson je offline (nepripojený) harleydavidson

vitamin_r Pozri príspevok

teraz mas temu na dalsich 150 stran, si trapny
0 0
jarecko jarecko

jarecko je offline (nepripojený) jarecko

citat macko555
Ja chcem dosiahnut to, aby sa ludia aj trochu zamysleli nad moznymi dosledkami a napocuvali slepo individua ako vy, pavol.za, a harley (ten ma vzdy overene info).

Nech sa paci pan macko555 teraz nech ostani pozeraju na take individua ako vy, vitamin_r atd. s okuliarmi aby videli velmi dobre co podpisuju napr. dokumenty od jednej AK Judr. J...f H.....k v prospech RL, ktore tu nepriamo vrelo odporucate.

citat macko555
Takze kocky sú hodené, pán Jarecko. Ale vám moze byt súd v TN ukradnutý, ved vy tam ani nieste a ani vás to netrapi. Vy si zrejme platíte sukromného právnika, ktorý Vám vysúdi neplatnost zrusenia zmluvy. Sice este nevie na zaklade coho, ale bude to tak.

Kocky su hodene to viem aj bez vas. Veci zo sudom v TN trapia hlavne vas a vasich sekundantov, mne ukradnuty nie je. Ako sa vysudi neplatnost zrusenia zmluvy podla vas asi nevie ziadny pravnik lebo sa mi zda, ze monopol na to mate iba vy.
0 0
jarecko jarecko

jarecko je offline (nepripojený) jarecko

macko555 Pozri príspevok
a viete co, ja sa na vás mozem vykaslat. S debatou na tomto hipisáckom fóre končím. (dakovat nemusíte)
Ked ma pamet neklame minimalne raz predtym ste uz koncil a ste neskoncil. Ani teraz neskoncite.
0 0
harleydavidson harleydavidson

harleydavidson je offline (nepripojený) harleydavidson

jarecko Pozri príspevok
Ked ma pamet neklame minimalne raz predtym ste uz koncil a ste neskoncil. Ani teraz neskoncite.

jasne ze neskoncil, ved je zato plateny


je evidentne, ze tyto pisalkovia maju jediny ciel. Zastrasit a zneistit, pripadne naviest osobu na zmier s RL. Obsah zmieru a jeho podmienky su priam byzardne, chu este raz podpisat pristupenie na nove VPPa vela iných nezmyslov. (otazne je, preco este raz nieco podpisovat, ked pristupenie k VPP uz raz maju pravnicky osetrene, co potvrdil aj rozsudok AS?) Ze by si tym neboli az tak istí?
0 0
harleydavidson harleydavidson

harleydavidson je offline (nepripojený) harleydavidson

vitamin_r Pozri príspevok
ahahaha, ze zneistit a zastrasit. od coho preboha, ved vy prehravate, exekutor predo dverami.
inak sa to nazvat ani neda

hahaha jeden pometenec nieco napise a ty sa toho hned chytas, si komicky. presne ako som napisal, beres a uznavas len to, co ti vyhovuje.
0 0
harleydavidson harleydavidson

harleydavidson je offline (nepripojený) harleydavidson

vitamin_r Pozri príspevok
citaj argumenty drgonca. tam kde spomina §106 OSP. tie iste argumenty asi pouzije aj pred OS TN.


§ 106 OSP


(1) Len čo súd k námietke odporcu uplatnenej najneskôr pri prvom jeho úkone vo veci samej zistí, že vec sa má podľa zmluvy účastníkov prejednať v rozhodcovskom konaní, nemôže vec ďalej prejednávať a konanie zastaví; vec však prejedná, ak účastníci vyhlásia, že na zmluve netrvajú alebo ak uznanie cudzieho rozhodcovského rozhodnutia bolo v Slovenskej republike odopreté. Súd prejedná vec aj vtedy, ak zistí, že vec nemôže byť podľa práva Slovenskej republiky podrobená rozhodcovskej zmluve, alebo že rozhodcovská zmluva je neplatná, prípadne že vôbec neexistuje alebo že jej prejednanie v rozhodcovskom konaní presahuje rámec právomoci priznanej im zmluvou, alebo že rozhodcovský súd odmietol vecou sa zaoberať.

No a o to ide. podla nas (zaloby)je neplatna. A ci je platna, alebo nie, rozhodne sud.

pr zastupca RL napadol aj platnost PO, zabudol vsak ze aj podla zak 244/02 o rozh konani §2 ods 2, je mozne pred zacatim rozh konania, podat na OS navrh na PO.

zákon 244/2002 § 2
«Rozhodcovské» «konanie» a konanie na súde

(1) Ak je spor podľa § 1 ods. 1 už predmetom konania na súde, 2) môžu sa účastníci konania dohodnúť pred súdom alebo mimosúdne, že sa skončí v «rozhodcovskom» «konaní». Táto dohoda musí obsahovať rozhodcovskú zmluvu podľa § 3. Dohoda doručená súdu má účinky späťvzatia návrhu, ako aj súhlasu odporcu s takým späťvzatím podľa osobitného predpisu.3)

(2) «Rozhodcovskému» «konaniu» neodporuje, ak účastník konania pred začatím «rozhodcovského» «konania» požaduje od súdu2) vydanie predbežného opatrenia a súd také opatrenie vydá.

(3) Ustanovenia odseku 2 a § 27 sa použijú aj vtedy, ak miesto «rozhodcovského» «konania» ešte nebolo určené alebo sa nachádza mimo územia Slovenskej republiky.

Keby takto neohrabane sa ohana § nasa advokatka, uz by ste ju davno zosmiesnili.
Naposledy upravil harleydavidson : 08.09.09 at 18:21
0 0
lubocko lubocko

lubocko je offline (nepripojený) lubocko

vitamín, ešte raz písal si,že akonáhle bude rozsudok AS na svete tak sa zruší súd v Trenčíne nakolko je už rozsudok.Posledne si už písal ,že súd v Trenčíne na prvom pojednavaní "odkopne"vec do BB.Čo napíšeš,keď súd v TN "neodkopne"?
Naposledy upravil lubocko : 08.09.09 at 21:22
0 0
harleydavidson harleydavidson

harleydavidson je offline (nepripojený) harleydavidson

vitamin_r Pozri príspevok
pisal som to lebo som si dobre nevsimol ze AUS je zalobca sam o sebe. preto aj ked sud kopne 92 spotrebitelov kvoli rozsudku AS, AUS stale ostane. a AUS nie je spotrebitel preto si nemoze vyberat sud ktory chce, prislusny sud ma v BB. je to uvedene v uzneseni KS.

nepisal som ze urcite odkopne. bud urci ze rozhodcovska dolozka je neplatna alebo vas vykopne.

nie vitamin, ty si pisal , ze sud nebude ani pojednavat, nakolko je uz vydany RR (odvolaval si sa na § 106 OSP) a rovno vec ukonci. ale ako vidis podla §106 osp to nie je az tak celkom pravda.
0 0
tokaiito tokaiito

tokaiito je offline (nepripojený) tokaiito

Ramsay Pozri príspevok
Vážení cenzori (hl.jano2009 a admin a pod.) je smutné, že na Vašom fóre Vás uráža aj klasické dielo Johna Miltona Areopagitica spred 200 rokov.... je aspoň jasné každému vzdelanému človeku, čo je toto za forum - plné frustrovaných, životom bitých neúspešných skrachovancov, prenasledovaných exekútormi a a vlastnými paranoickými tieňmi ....)

Milý Ramsay !
Rád by som pripomenul , že toto fórum nevzniklo preto , aby si tu ty , hydalgo , vitamín_r ...prípadne ktokoľvek iný chrlil svoje jedovaté , podpichovačné , sarkastické a ironické reči alebo sem vešal obrázky s nahým ľudským pozadím a vydával ich za príspevky do diskusie !!! Ak nechcete pomôcť , alebo nemáte názor ktorý túto diskusiu niekam vecne posúva....tak si prosím svoju škodoradosť nechajte pre niekoho iného.
Myslím že je už všetkým jasné že sa tu diskutujúci rozdelili na zhruba dva tábory :
Jedni sa cítia byť poškodení a preto žalujú poisťovňu a snažia sa navzájom povzbudiť aby sa nevzdali ....tento proces sa totiž po súdoch môže ťahať aj niekoľko rokov (odvolanie , ďalšie odvolanie atď).

Druhí "v snahe varovať a upozorniť" tých prvých tu UŽ V POSLEDNEJ DOBE nepíšu nič okrem škodoradostných rečí typu "Kedy ti príde exekútor?" Myslím si že už všetkých dostatočne "varovali a upozornili" a preto osobne nevidím zmysel ich prispievania na tejto porade kým sa v prípade opäť neudeje niečo zásadné !

Zároveň takisto PROSÍM všetkých z toho pomysleného prvého tábora aby konečne prestali reagovať na čokoľvek čo tu bude napísané a naozaj to nie je k veci. Všetky vaše žabo-myšie vojny a slovné prestrelky nemajú vôbec žiadny efekt a nikam neposunú ani túto diskusiu a ani prípad na súde..

Ďakujem
0 0
lubocko lubocko

lubocko je offline (nepripojený) lubocko

vitamín,nebudem tu písať o tom "odkopnutí"nemam chuť na nejakú prestrelku,ale vysvetli mi,keď som sa Ťa davnejšie pýtal o čo Ti tu ide.Tak si mi odpovedal v zmysle "chcem tu priniesť zdravý rozum,aby ste neišli do záhuby" alebo tak nejak.Nahovaraš tu na podpisanie zmieru,ktorého obsah podľa vlastných slov sám nepoznáš.Nie je to od Teba nezodpovedné.Keď si ho prečítaš tak neverím,že budeš naďalej kortešovať.Ak áno tak to s tým zdravím rozumom nemysliš vážne.Požiadaj svojích kamošov oni ho určite majú.
0 0
harleydavidson harleydavidson

harleydavidson je offline (nepripojený) harleydavidson

ramsay pisal asi o sebe a sebe podobnych, ktori tu dokola pisu, napriek tomu, ze ich sa tato kauza netyka. Vidim, ze vitamin sa uz dostava do stavu blazenosti, pri pomysleni na exekutora a evidentne mu to robí dobre. vitamin pozor, ked sa nechas moc uniest, mozeses mat aj ty zlté, sice nie v schránke, ale mozno v spodkoch.

a ze kto je flustrovaní, zivotom zbití atd (staci si precitat prispevky dotycnych a nazor si spraví kazdy sam)
0 0
harleydavidson harleydavidson

harleydavidson je offline (nepripojený) harleydavidson

vitamin_r Pozri príspevok
poprosim tych ktorych sa to netyka aby sem prestali vypisovat


...zacni sebou
0 0
lubocko lubocko

lubocko je offline (nepripojený) lubocko

touto cestou chcem vyzvať harleydavodson,pavol za,jarečko,zuzu 123 a im podobných,aby prestali s diskreditačnou kampaňou voči dobrej poisťovni.Táto sa iba bráni voči zosnovateľom zločineckej skupiny.Táto skupina podvodným spôsobom dala podpisy na dokument,ktorý upiera práva poisťovne zakotvené v zákonoch SK.Ďalej chcem vyzvať na zriadenie fondu na jej revitalizáciu nakoľko v časoch krízy nejdu kšefty a výnosy za súdnych sporov nestačia.
0 0
pavol.za pavol.za

pavol.za je offline (nepripojený) pavol.za

vitamin_r Pozri príspevok
poprosim tych ktorych sa to netyka aby sem uz nevypisovali.
Vitaminko, viem, ze si sa horlivo hlasil za moderatora, u Richarda, na ktoreho teraz kydas, kedze Ti nevyhovel.
Viem, rad by si to tu dirigoval a kazal, co ma kto kedy publikovat, reagovat a pod. Stazujes sa na mazanie... vsak ked uz po sebe sam nemazes, tak to musi ktosi iny urobit. Inac, co ten odkaz, co mas od JarkaL ?

Skus sa zamysliet, ci by si nezvazil ten pobyt v tom Kromerizi, ako tu pisal Ramsay... vsak to tam vychvalil a Ty "tymto" veris.
0 0
lubocko lubocko

lubocko je offline (nepripojený) lubocko

vitamin_r Pozri príspevok
poprosim tych ktorych sa to netyka aby sem uz nevypisovali.
kto sú tí,ako sa to týka Teba?
0 0
minika minika

minika je offline (nepripojený) minika

Niekto tu písal, že exekútor môže prísť aj o 10 rokov....
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať