marinovany zajac/moze byt aj ine mäsko/
potrebujeme 3 zajacie stehna,kt.rozporcirujeme na mensie kusky i s kostami,po vsetkych stranach mierne nasolime ,potom jednotlive kusky popotierame bohato marinadou,a ponatierane kusky este popotierame navzajom o seba-teda nie o seba/o vas/ale kusky o kusky
,tak aby nam uz nezostala ziadna zvysna marinada.najlepsie je ,ked potom mäso poukladame do tej istej nadoby,kde bola marinada zarobena.nechat odlezat prikryte,aspon 2 hodiny,najlepsie vsak na noc.
marinada:
2 KL sladka paprika,1KL kari korenie,pol KL chilli korenie,1KL tymian,3KLolivovy olej-panensky.5KL normalny olej co bezne pouzivate v kuchyni,3 strucky pretlaceneho cesnaku,1KL sojova omacka,cca pol dcl vina-na druhu a farbe nezalezi,2KL citronova stava-vsetko poriadne premiesat.
odlezane mäsko poukladat na maly pekac-aby kusky boli co najviac pri sebe,podliat este trosku vina alebo vody,nie vsak vela.prikryt a dat piect cca 200 stupnov do rury,kym nie je mäsko uplne mäkke ako vata.pozorujeme to a ked je treba,podlievame vzdykvapkou vody.
po zmäknuti mozeme hned konzumovat.ja vsak este necham mäsko zapiect trosku bez vrchnacika,pootacam ho a necham ho tak akoby ugrilovat.takze,je to podla toho,kto ma co rad.
ako priloha trosku ryze a trosku hranolkov,zeleninovy salat