Plnené bedle
Vyprazane mi uz liezli na nervy a nastastie som nasiel zopar mladych bedli vysokych. Tak si hovorim, ze skoda by bola nevyskusat ich niecim naplnit, ale tiez som chcel skusit nieco ine nez tu klasicku cibulovo-masovu plnku, ktora sa potom posype syrom.
Takze som zmiesal trochu nadrobno posekanej csabajky, struhany ovci syr a zopar pokrajanych listkov salvie. Plnku som este trochu posolil a popepril, potom som tym naplnil posolene bedle, na kazdu polozil kusok masla, a zapekal na 180°C vo vymastenej miske, kym syr nezazal hnednut. Este som spravil jednoduchu omacku z toho piva, ktore som este mal. Bedle som dal na tanier, trochu piva som nalial do zapekacej misky, potom som to v panvicke trochu zredukoval, pridal som trochu sladkej smotany a posekanu pazitky, dalej som to trochu zredukoval, dochutil a pridal som maslo na zahustenie. Podaval som to s trochou tej omacky.