Zavrieť

Porady

Potraviny-co kupujeme a jedavame?

Bryndza nie je bryndza,žinčica z kravskej srvátky,umelé ovocie a zelenina, dopovanie hydiny, krmenie prasat kostnou múčkou a výsledkom sú nechutné umeliny-je ešte možnost zohnat na SK ,zdravé a kvalitné potraviny? Nechápem prečo nechránime aj pravne svoje výrobky /však mame patenty EU,inde sa uplatnujú žaloby o poškodenie dobrého mena výrobku -išlo by to myslím u bryndze a ovčích syrov/Kam to všetko povedie,?
Naposledy upravil arizona : 06.06.17 at 23:14
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

kopretinka
kukučka
Pavol, daj meno mínuskára
moj minuskár
https://www.porada.sk/member.php?u=349383
neviem,s čím nesúhlasí
z princípu pozrie autora, v tom lepšom prípade, alebo sa začne povyšovať. ale tomu ja hovorím že má poruchu z detstva
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

pavol54
.............................
To nejakému africkému kupcovi nechýba nákladný list a tovar podľa CMR, ktorý obdržal na objednaný tovar? 20 000 ton hore dole? A uložený neodvolateľný akreditív v banke nič?
Teda pestovateľ na Ukrajine vystavil doklady kupcovi na Slovensku nie v Afrike, takže žiadny náhodný odberateľ v Európe ale konečná.
Obyvatelia sú kŕmení "senom" A SENZÁCIOU.
Colná správa vedela a má prehľad o tom koľko ton bolo adresovaných kupcovi na Slovensku.
Opakujem najväčšie maslo na hlave má ministerstvo financií a jeho colná správa.
Pali - žiaľ, takto to v tomto prípade nefunguje. Kým u nás je uvedený odosielateľ a príjemca - v prípade ukrajinského vývozu je odosielateľ Ukraine a príjemca (napr.) Somalia (Mogadishu) - a to je poriadne široký pojem. Nie je tam určený presný nákupca/príjemca. A pokiaľ pripláva loď do Somálska - obilie získa ten, ktorý má väčšie lakte, väčšie známosti. Preto sa tam kupčí od buka do buka (pardón od palmy po palmu ). Už boli prípady - loď vyplávala z Ukrajiny - smer sev. Afrika, lenže bola odklonená do Izraela, odtiaľ na juh Európy, potom zase inde --- až sa objavila v Turecku.
A tak i ukrajinské obilie s "tranzitom" cez SR sa záhadne "stratí" u našich "obchodníkov" (priekupníkov). Nikto totiž NEKONTROLUJE pohyb toho obilia cez SR.
Pozn. https://nazory.pravda.sk/komentare-a...hp_9clanok_box
Mlyn tvrdí: obilie nie je kontaminované - sami si robili rozbor.
"Podľa výsledkov akciovej spoločnosti Mlyn Kolárovo, všetky skúmané vzorky obilia z Ukrajiny vyhovujú požiadavkám Európskej únie."
https://www.noviny.sk/slovensko/7822...poziadavkam-eu
Štát zatiaľ nič nepotvrdil.
Naposledy upravil misoft : 18.04.23 at 11:07
pavol54 pavol54

misoft
pavol54
.............................
To nejakému africkému kupcovi nechýba nákladný list a tovar podľa CMR, ktorý obdržal na objednaný tovar? 20 000 ton hore dole? A uložený neodvolateľný akreditív v banke nič?
Teda pestovateľ na Ukrajine vystavil doklady kupcovi na Slovensku nie v Afrike, takže žiadny náhodný odberateľ v Európe ale konečná.
Obyvatelia sú kŕmení "senom" A SENZÁCIOU.
Colná správa vedela a má prehľad o tom koľko ton bolo adresovaných kupcovi na Slovensku.
Opakujem najväčšie maslo na hlave má ministerstvo financií a jeho colná správa.
Pali - žiaľ, takto to v tomto prípade nefunguje. Kým u nás je uvedený odosielateľ a príjemca - v prípade ukrajinského vývozu je odosielateľ Ukraine a príjemca (napr.) Somalia (Mogadishu) - a to je poriadne široký pojem. Nie je tam určený presný nákupca/príjemca. A pokiaľ pripláva loď do Somálska - obilie získa ten, ktorý má väčšie lakte, väčšie známosti. Preto sa tam kupčí od buka do buka (pardón od palmy po palmu ). Už boli prípady - loď vyplávala z Ukrajiny - smer sev. Afrika, lenže bola odklonená do Izraela, odtiaľ na juh Európy, potom zase inde --- až sa objavila v Turecku.
A tak i ukrajinské obilie s "tranzitom" cez SR sa záhadne "stratí" u našich "obchodníkov" (priekupníkov). Nikto totiž NEKONTROLUJE pohyb toho obilia cez SR.
Pýtam sa koľko si doviezol tovaru z tretej krajiny? Ja hej. To akože neexistuje príjemca? Minimálne je príjemca "bok lode" , vtedy to odkupuje kapitán lode a vtedy to aj predáva napríklad u ropy, ale aj banány alebo iný sortiment. VŽDY JE PRÍJEMCA ktorý to platí, musí byť uvedený na CMR, inak nemôže opustiť hranice štátu, príjemca nie je vždy je na území štátu
k tým rozborom.
Máme jedno štátne laboratórium v Dolnom Kubíne, pokiaľ vie dve súkromné laboratóriá, ktoré patria zahraničným majiteľom.(jedno určite Francúzom). Ak robí odber vzorky rvps tak štátne, a pri kontravzorkách ak mi nevyhovie rozbor ktorý podám do súkromného automaticky musí byť štátne.
rozbor nie je kuknem a vidím ale proces trvajúci niekoľko dní
Naposledy upravil pavol54 : 18.04.23 at 11:18
pavol54 pavol54

Rozhodli sme sa, že odteraz budeme kupovať múku zo slovenskej pšenice, takže na veľké nákupy sa ide do Rakúska
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

ja kupujem múku len na chlieb,ktorý si pečiem,a tá je maďarská špeciálna chlebová,tak neviem,no...... a potom slovenskú špaldovú.Neviem,odkiaľ je,zatiaľ som nepozerala,keď som ju kupovala naposledy,tak ešte tento škandál nebol...
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Pozerám Správy RTVS - a tam vyjadrené: V skladoch je 600 000T obilia z minulého roka - už je nepredajné a potrebujú nové sklady na tohoročnú úrodu. Ale zároveň upresnili - dovezených 550 000T obilia z Ukrajiny, Poľska, Maďarska... Na kieho ďasa?
A nasledovali vyjadrenia spracovateľov obilia - z Kolárova sa oháňali rozborom, iný zase tvrdili, že používajú slovenské obilie, pretože nemajú istotu, že "zahraničné" je v zodpovedajúcej kvalite. V Kolárove však melú všetko, hlavné je, že to kúpili lacno.
Inak - nevie sa, či to zrno z Poľska a Maďarska nie je v skutočnosti ukrajinské. Ak kúpi Poliak, Maďar a potom predá - už sa jedná o zrno z EÚ.
romana147 romana147

romana147 je offline (nepripojený) romana147

misoft

Pozerám .. V Kolárove však melú všetko
akí ste vy vyhodňare informovaní o Kolárove
kopretinka kopretinka

kedysi dávno pradávno som tento olej kúpila,ale už nikdy viac,smrdel rybacinou a prskal,neviem,čím ho riedili.
FB_IMG_1682241709745~2.jpg  
pavol54 pavol54

kopretinka
kedysi dávno pradávno som tento olej kúpila,ale už nikdy viac,smrdel rybacinou a prskal,neviem,čím ho riedili.
aká si len citlivá, no fúj, čo si myslíš? Ja osobne všetko na masti (okrem koláčov)
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Od tej značky nekupujem nič....
kopretinka kopretinka

pavol54
kopretinka
aká si len citlivá, no fúj, čo si myslíš? Ja osobne všetko na masti (okrem koláčov)
masť a olivový panenský a klátovský slnečnicový.Ten som už dávno nekúpila,nevyprážam vo velkom ani nepečiem,tak stačí aj oliváč.
Naposledy upravil kopretinka : 23.04.23 at 13:38
kopretinka kopretinka

lujza.j
Od tej značky nekupujem nič....
a vieš,že giana olivový robia v taliansku? Neviem sa dopátrať,čo je to za značku,zakaždým mi google vyhodí len dostribútora Goral....slov.firma.Tak či oni si to dávajú niekde robiť alebo čo....
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
kopretinka
a vieš,že giana olivový robia v taliansku?
zakaždým mi google vyhodí len dostribútora Goral....slov.firma.
Ak sa jedná o tento olej, tak sa vyrába v Španielsku
https://www.google.com/search?q=gian...&bih=615&dpr=1

Goral patrí do siete Gaston Group
Naposledy upravil buchač : 23.04.23 at 15:55
lujza.j lujza.j

Mne je jedno kde sa to vyrába od tej zn.nekupujem nič....x krát sťahovane konzervy z trhu....
Mária27 Mária27

Mária27 je offline (nepripojený) Mária27

https://www.grizly.sk/giana-olivovy-...e50mOWfYlJaiM5

Giana Olivový olej z výliskov pomáci 1 l

Krajina pôvodu: Španielsko
lujza.j lujza.j

Ten iba ak do mydla...
Mária27 Mária27

Mária27 je offline (nepripojený) Mária27

Giana = Jana Gian = Ján
Príspevok zbalený
negatívne hlasy (-4)
+ zobraziť viaczbaliť
lujza.j
Mne je jedno kde sa to vyrába od tej zn.nekupujem nič....x krát sťahovane konzervy z trhu....
NABUDúCE NEKUPUJ OLEJ V KONZERVE
0 4
lujza.j lujza.j

romana147
lujza.j
NABUDúCE NEKUPUJ OLEJ V KONZERVE
Prečo od Trentonu....žiadny problém....3l bandaska

Ale ako obyčajne misia splnená od teba....
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať