Zavrieť

Porady

Potraviny-co kupujeme a jedavame?

Bryndza nie je bryndza,žinčica z kravskej srvátky,umelé ovocie a zelenina, dopovanie hydiny, krmenie prasat kostnou múčkou a výsledkom sú nechutné umeliny-je ešte možnost zohnat na SK ,zdravé a kvalitné potraviny? Nechápem prečo nechránime aj pravne svoje výrobky /však mame patenty EU,inde sa uplatnujú žaloby o poškodenie dobrého mena výrobku -išlo by to myslím u bryndze a ovčích syrov/Kam to všetko povedie,?
Naposledy upravil arizona : 07.06.17 at 00:14
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

korela
foresterbig
Nemám s nimi skúsenosť ale ja by som sa toho nebál. Je to z dolnej zeme priamo z DS a ako vieme maďari majú dobrú a až výbornú gastronómiu. Po zhliadnutí stránky je vidieť že si veria a prezentácia je na úrovni aj z textami. Ceny som neskúmal.
Nuž, áno. Ale obchod je obchod, ten predá všetko, ide mi o kvalitu produktov.
No a DS ...
Maďarská kuchyňa je dobrá, a potravinám z HU verím. Hlavne, že zatiaľ bojkotujú GMO u seba.
Ale papriku mletú dofarbia červeným farbivom a vybavené
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

pavol54
korela
foresterbig
Nemám s nimi skúsenosť ale ja by som sa toho nebál. Je to z dolnej zeme priamo z DS a ako vieme maďari majú dobrú a až výbornú gastronómiu. Po zhliadnutí stránky je vidieť že si veria a prezentácia je na úrovni aj z textami. Ceny som neskúmal.
No a DS ...
Maďarská kuchyňa je dobrá, a potravinám z HU verím. Hlavne, že zatiaľ bojkotujú GMO u seba.
Aj preto sú najlepšie zelené voňavé bylinky. :-)
marjankaj marjankaj

marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

I am a man
korela
pavol54
Že by na zelený paprikáš?
pavol54 pavol54

korela
pavol54
korela
foresterbig
No a DS ...
alebo červená paprika bez farbív
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Tiez farbim mydlo..cervenou paprikou
marjankaj marjankaj

marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

I am a man
lujza.j
Čipoš?
lujza.j lujza.j

marjankaj
lujza.j
Čipoš?
Vzdy tato reakcia..nieeé..sladka č.paprika...
pavol54 pavol54

marjankaj
lujza.j
Čipoš?
ty si pozeral sváka ragana že ? takým mydlom sa umyť
korela korela

pavol54
korela
pavol54
korela
foresterbig
No a DS ...
alebo červená paprika bez farbív
Taká by bola najnajlepšia. :-) A teraz vyrukuj s povoleným množstvom ... po hlodavcoch. Nemám na mysli to, na čo najskôr ľudia pomyslia. A možno sú dnes iné normy.
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

pavol54
už boli doby. keď sa na trhoch predávala od "maďarov" mletá červená paprika najvyššej kvality... a až doma zistili, že 50% tam bola tehla.....
pavol54 pavol54

misoft
pavol54
už boli doby. keď sa na trhoch predávala od "maďarov" mletá červená paprika najvyššej kvality... a až doma zistili, že 50% tam bola tehla.....
ako identifikuješ tehlu? ako ju pomelieš? tie mlynčeky vyzerajú ako väčšie mixery, jednému sa dostal kúsok latôčky to si mal vidieť ten hrmot a zastavenie a brúsenie nožov. To už nehovorím o kladivkových mlynčekoch. Tehla je v každom prípade bledšia ako najhoršia červená paprika. To že pomleli šmejdovú papriku bolo evidentné nevyšla im ASTA100. tak do tej zamietnutej namiešali červené E farbivo a rozhodili to medzi ľudí akože domáca. Inak drviče tehiel čo vyrábajú antuku (je červenšia ako mletá paprika?) sú podstatne iné stroje
foresterbig foresterbig

foresterbig je offline (nepripojený) foresterbig

Kupujem červenú mletú papriku Kaloczai v Maďarsku a dlho nezmení farbu čo sa o našej nedá povedať. Či tam je tehla alebo pomletý Lázlo neriešim.
pavol54 pavol54

foresterbig
Kupujem červenú mletú papriku Kaloczai v Maďarsku a dlho nezmení farbu čo sa o našej nedá povedať. Či tam je tehla alebo pomletý Lázlo neriešim.
Maďarsko má viac slnečných dní. Paprika Kaločai sa u nás nikdy tak nepodarí, ale vyrovná sa jej, alebo ju možno aj predčí naša odroda "Žitavská" ale nie tá čo sa predáva pod obchodným označením , tá žitavskú ani nevidela. Ja ju osobne mám mám ako kontrolnú vzorku piaty rok a už začína degradovať.
foresterbig foresterbig

foresterbig je offline (nepripojený) foresterbig

Degadovala asi iba farba, chut zostala nie? No ale aj tak pekne vydržala aj tak.
pavol54 pavol54

foresterbig
Degadovala asi iba farba, chut zostala nie? No ale aj tak pekne vydržala aj tak.
áno
lujza.j lujza.j

Ahojte tuchcem sa spytat...ci sa niekde da kupit SK kura-kuracina....nezobudila som sa z komy..ani som sa nevratila z vtos....len sa tu po cca. 10r rozkukavam...
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

lujza.j
Ahojte tuchcem sa spytat...ci sa niekde da kupit SK kura-kuracina....nezobudila som sa z komy..ani som sa nevratila z vtos....len sa tu po cca. 10r rozkukavam...
skus tu
https://www.google.com/url?sa=t&rct=...gUIdSItH59crQo
Strecho Strecho

Strecho je offline (nepripojený) Strecho

Aj recepty na krvavničky sú žemlové!!!To je strach a hrôza,jesť zemlu v jaternici!
korela korela

Slovko nielen k lososom, ale aj k výberu potravín zákazníkmi vo všeobecnosti.
Od 1:40:00 cca 2-3 min.
korela korela

veronikasad
lujza.j
skus tu
https://www.google.com/url?sa=t&rct=...gUIdSItH59crQo
Ak ti nejde o živé tvory, tak hydinu v edelii, majú aj z fariem okrem iných mias. Zatiaľ je lacnejšia ako v Starom otcovi.

https://www.edelia.sk/farmarske-produkty/, (k dispozícii aj čerstvá divina).
.
Pri Stupave http://www.biofarma.sk/navstivte_nas, nepasterizovaná bryndza a iné.

https://farmakuchyna.sk/produkty. výroba zameraná výlučne na mäso, nie mlieko. Hovädzí dobytok po celý rok vonku na lúkach, nemusí byť ustajnený. Tak hádam aj D vitamín.
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať