majkii
V našom bytovom dome sme s viacerými susedmi urobili zbierku vecí (potraviny, spacácky, deky, baterky a ďalších potrebných vecí) Ja s manželkou a mojimi deťmi sme finančné v hotovosti prispievali na podporu konkrétnym utečencom. Áno zažili sme aj drzú obdarovanú, ale v drvivej väčšine to boli ľudia v obrovskej núdzi, skromní a veľmi vďační. Preto sa mi ťažko čítajú hejty, ako sem chodia na turistiku za dávkami či ako si "nárokujú" na ďalšie dávky.
Ten tvoj bytový dom je kde ? Žeby v Blááááve ?
Takže čo ty vieš, ako to prebieha v okolí hraníc ? Slušne povedané, vieš hovno.
Koľkých máš známych v blízkosti hraníc ? Trúfnem si povedať, že ani jedného.
Že si prispel so svojou rodinou konkrétnym utečencom ? No a čo ! Vieš ty, že koľkí slováci prispievajú konkrétnym slovákom a nechvália sa ? Koľkým konkrétnym si prispel alebo pomohol ? Žeby žiadnemu ?
Obrovskú " núdzu " sme mali možnosť vidieť stáť v kolónach áut, ktoré si tieto osoby v núdzi kúpili na západe (a to aj u nás).
Mne sa ťažko čítajú hejty od hejterov, čo nepoznajú situáciu a dávajú tu hoaxy jedna radosť. Niečo podobné, ako keď ide blavák poučovať spišiakov o slušnom správaní sa cigánov.
Samozrejme, že tu ukrajinci chodia (aj) na turistiku...bankomaty v okolí hraníc majú v určitých dňoch smolu.
Tie dávky ? Stačí, že si vybavia náležité tlačivo a sú v pohode. Neveríš alebo si nevieš nájsť info ako naša najmúdrejšia Mila ?
Prečo utekajú z východnej časti UA až na druhý koniec EU ? Veď im stačilo ísť len na západ UA....či ?
Mi povedz...si takýto bojovník aj v prípade imigrantov z muslimských krajín ?
Prijal by si za suseda, prispieval by si ....?
Kuwa, šak aj v Sýrii je konflikt, aj v Jemene, aj v Afrike sa kántria medzi sebou...a všade sa realizuje rôznym spôsobom najdemokratickejšia krajina na Zemi a v širokom okolí = USA.