Zavrieť

Porady

Čo dnes na obed?

som
Ja už fakt neviem čo variť!
Mám dojem, že varíme doma dookola tie isté jedlá. Nejako nás opustila fantázia.
Tak ma napadlo, že by bolo dobre, keby do tejto rubriky (kto chce) napísal, čo dnes varí, aby som dostala nejakú inšpiráciu - čo môžem asi tak dnes navariť. Samozrejme normálne domácke slovenské jedlá.
Nie recepty, ale názov jedla.
Čo dnes na obed?
dnes: vyprážaný karfiól

P.S.
A čo zajtra na obed? a Každý deň na obed?
Naposledy upravil mysimis : 19.11.10 at 19:38 Dôvod: doplnenie P.S.
Téma je uzavretá.
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

ja dnes raňajko-obed: hrianky s celozrnného orechového chleba + pokapané oliv.olejom /Hr/+ nakrájaná na tenko mozzarela+trošku cesnaku+na kolieska mini rajčice+artičoky v bylinkovom oleji+chilly+ešte pokapať olejkom je to vyni-vyni....
4 0
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

ja som vcera robila cestoviny s tuniakom, zostali aj na dnes ... zajtra bude spenat s vajcom a zemiakmi
4 0
asedma asedma

asedma je offline (nepripojený) asedma

..pre zmenu - spagety s marca dellou, poliate kecupom..
3 0
ivuliatko ivuliatko

ivuliatko je offline (nepripojený) ivuliatko

medúza medzi čučoriedkami (Július Satinský: "ČUČORIEDKY = dievčatá od 15 do 25 rokov, MEDÚZY od 30 do 80 a po osemdesiatke sú STARÉ PRAŽENICE, ktoré majú obrovský zmysel pre humor a o svete si myslia svoje"). ...viac
Včera a dnes šampiňónové rizoto, polievku si nikto neobjednal, lebo je hic... dezert bude tvarohová strecha z Bebe-keksov. Na pečenie som uvalila embargo, kým teploty neklesnú pod 30, odmietam.
4 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

Zase sa nevarilo, nemal kto pri šporáku stát', tak sme boli na grilovanom kolene a rebrách.
1 0
KEJKA KEJKA

KEJKA je offline (nepripojený) KEJKA

audítor, účtovník, odborný poradca ...viac
u nás sa grilovalo dnes, síce odmietam pri horúčavách, ale neodmietam, ak to vyjde tak ako dnes, neskoršie popoludní, ked už je tieň, dokonca bolo pod mrakom, vetrík pofukoval - pustili sme sa do grilovania. Uvarené zemiaky - opečené na masle s cibuľkou, misa zeleninového šalátu -a bola večera, pre zmenu chuti prišiel vhod aj Hermelínek s cesnakom a pažitkou na grile opečený / v alobale/.
Kým sme čakali na vetrík, tieň, oblaky, tak som postupne podávala
červený melón
polievka - vývar s rezancami, zeleninou
zákusok - úžasná kombinácia, musím sa pochváliť. Piškótový korpus som upiekla ešte ráno, vychladnutý natrela džemom, poukladala pokrájané čerstvé jahody, navrstvila krém z mascarpone+tvaroh+šľahačka /osladené/, povrch z úsporných dôvodov jemne posypala grankom a poukladala na dcérino želanie čerstvé maliny. Dve hodinky odležalo v chladničke.
Vyzeralo to úžasne, chutilo úžasne, osviežujúco.
no a po týchto "naruby" chodoch bola tá večerogrilovačka.
8 0
Anna123 Anna123

Anna123 je offline (nepripojený) Anna123

Polievka zo zelenej fazuľky, cuketa so syrom, bublanina - jahody, maliny, čierne ríbezle.
2 0
Rozalka Rozalka

Rozalka je offline (nepripojený) Rozalka

Spoluvlastníčka "Prvého nitrianskeho medveďária" ...viac
Na dovču som pozavárala kadečo, no v tom teple nám ani nechutilo, tak som z nich priniesla aj domov, zajtra nevarím, len prílohu.
4 0
renkama renkama

renkama je offline (nepripojený) renkama

dnes pikantné držky v reštaurácií.......kto by varil v takom teple
1 0
verkaz verkaz

verkaz je offline (nepripojený) verkaz

Kuracia polievka je už uvarená. Kuracie rezne pripravené na smaženie, keď sa rozhodnú, že sa už môže jesť. Zemiačky som uvarila v šupke a len ich dám opražiť na maslo. Z kurčaťa som ešte nakrájala rezančeky a naložila do marinády, to sa dá hocikedy rýchlo urobiť.
7 0
pivko pivko

pivko je offline (nepripojený) pivko

Farang
Sviečková podľa tohoto receptu:http://varecha.pravda.sk/recepty/svi...94-recept.html
5 0
jozka56 jozka56

jozka56 je offline (nepripojený) jozka56

Dnes budem obedovať u dcéry na chatičke. Kúpila čerstvých vypitvaných pstruhov, tak bude rybička (musím si zo sebou zobrať aj okuliare, aby som sa kostičkami nezadrhla) a budeme zavárať marhule v rúre. Peknú nedeľu prajem.
5 0
wagner wagner

wagner je offline (nepripojený) wagner

Udusila som kuraciu štvrť ( z domácej sliepky) na cibuľke, k tomu prírodnú omáčku z cukety, cibuľky a Niva syrom. Ako príloha je celozrnná ryža. A ešte zeleninový šalát - bez toho nemám žiadny obed.
6 0
Indeed Indeed

Indeed je offline (nepripojený) Indeed

švinska poĺivka s rezankami,

meso z poľivky s varenýma bandurkami

ohurkový šalat
5 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

Kuracia polievka s rezancami, kurací šalát so zeleninou.
3 0
Slayer666 Slayer666

Slayer666 je offline (nepripojený) Slayer666

Soupe au pistou
Klasika z Nice, v podstate forma minestrone. Na olivovom oleji orestujeme cibulu, potom pridame cesnak, potom pokrajane paradajky a restujeme, kym z toho nie je kasa. Zalejeme vodou a pridame letnu zeleninu, pokrajanu na kocky, podla lubovole - ja som dal jeden krasny zlty patizon, listy a stonky mangoldu, mladu fazulku, zo tri plavky, malu hrst susenych hribov, za hrst posekanej petrlenovej vnate a trochu zelerovej vnate, zopar listkov salvie a sol a peper. Toto vsetko sa musi varit aspon hodinu, aby sa chute dobre spojili. To, co ma byt citit na konci, nie je ziadna zelenina, ale polievka. Ked je polievka takmer hotova, pridame nejaku malu cestovinu a povarime. Potom odstavime, nechame 10 minut vychladnut a vmiesame pistou, take dve lyzice. Povadame.

Pistou je vlastne to iste, co pesto na druhej strane hranice. Dva struciky cesnaku, sol, hrst bazalky a olivovy olej - v maziari podrvime na kasu (ano, musi byt maziar!!). Kedze pojde do polievky, rozhodne nedavame piniove oriesky a syr mozeme, ale nemusime dat. Asi tak 50g parmezanu bude urcite stacit, mozno aj menej.

V zasade nezalezi na tom, aku zeleninu pouzijeme, musi jej byt vsak co najviac druhov, velke mnozstvo (toto je husta polievka) a musi byt najvyssej kvality. Cize teraz su to rozne letne tekvice, napr. patizon, cousa, cuketa, dalej to uz budu baklazany, mangold (spenat som na trhu akosi nevidel uz dlhsie), fazulka (casto sa pouziva aj biela fazula, aj susena), rozne huby, mlade zemiaky, paradajky atd. Zvyknu sa pridat aj kvety tekvice, vodnica, por, mrkva, kuceravy kel, hrasok, karfiol a ine.

Toto som uvaril vcera a dnes je to este ovela lepsie.
5 0
m.hladka m.hladka

m.hladka je offline (nepripojený) m.hladka

som
Kopa dobrých placiek:
6 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Slepačia polievka, koložvárska kapusta.
6 0
ventuska ventuska

ventuska je offline (nepripojený) ventuska

Nic :-D
2 0
asedma asedma

asedma je offline (nepripojený) asedma

..konecne sa dovarila plnena paprika z kuracieho maska....bajecne rozvoniava..
7 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať