Zavrieť

Porady

Potraviny-co kupujeme a jedavame?

Bryndza nie je bryndza,žinčica z kravskej srvátky,umelé ovocie a zelenina, dopovanie hydiny, krmenie prasat kostnou múčkou a výsledkom sú nechutné umeliny-je ešte možnost zohnat na SK ,zdravé a kvalitné potraviny? Nechápem prečo nechránime aj pravne svoje výrobky /však mame patenty EU,inde sa uplatnujú žaloby o poškodenie dobrého mena výrobku -išlo by to myslím u bryndze a ovčích syrov/Kam to všetko povedie,?
Naposledy upravil arizona : 07.06.17 at 00:14
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

korela
Bryndza, ak sa nedá 100%, tak pančovaná, mozzarella, žervé, tvaroh, cottage, lučina, kedysi som v Prahe zn. Buko - delikatesa, ... parmezán, slovenské oštiepky a parenice neúdené, kozie žervé, bez konzervantov, nepresolené, bez éčiek.
Dávno v diskusii na SME, že tavené syry ešte odoberajú vápnik v tele, úplne nevhodné, potom mi to nejaké články aj potvrdili.
Plesňové syry, tie ma naučil otec jesť, môj obľúbený rokfort, dnes Niva, Subotič ... , čo som mala problémy, ak však neodvádzal pozornosť od niečoho iného, že som ich mohla mať práve od plesňových syrov. Takže som si vytvorila horeuvedený zoznam a držím sa ho.
Od tých štúdii si držím odstup, Raz masť škodlivá, potom olej potom mlieko vajcia a čo ja viem čo, treba jesť všetko do radu z mierou a čo nám chutí najmä sa neprežierať a potom nie sú nezdravé jedlá(okrem tých čo nie sú prirodzene na svete tisícky rokov) ALKOHOL je liek že? alebo metla ľudstva?
vicktor vicktor

vicktor je offline (nepripojený) vicktor

ja si myslim, ze normalny clovek (moja manzelka nie celkom suhlasi) ...viac
korela
Bryndza, ak sa nedá 100%...
Pred par rokmi sme boli v Tatroch a v Smokovci natrafili na predajnicku s ovcimi vyrobkami. Na plagate lakali ze 100% ovcia bryndza, tak sme kupili v domneni ze kdesi z blizkeho salasa. No urcite! Na obale "50 na 50 zo Zazrivej".
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Tomuto obchodu verím http://www.biologika.sk/index/detail...ruzina-ca-250g
Bryndza, farma Pružina, ca 250g. Pred pár rokmi stála cca 13, teraz 15.70€.
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

korela
Bryndza, ak sa nedá 100%, tak pančovaná, mozzarella, žervé, tvaroh, cottage, lučina, kedysi som v Prahe zn. Buko - delikatesa, ... parmezán, slovenské oštiepky a parenice neúdené, kozie žervé, bez konzervantov, nepresolené, bez éčiek.
Dávno v diskusii na SME, že tavené syry ešte odoberajú vápnik v tele, úplne nevhodné, potom mi to nejaké články aj potvrdili.
Plesňové syry, tie ma naučil otec jesť, môj obľúbený rokfort, dnes Niva, Subotič ... , čo som mala problémy, ak však neodvádzal pozornosť od niečoho iného, že som ich mohla mať práve od plesňových syrov. Takže som si vytvorila horeuvedený zoznam a držím sa ho.
Hmmm.... a ja si myslím, že naškodlivejšie pre človeka je práve sám človek, ktorý takto bludy číta.
A človek nikdy nevie, kedy mu koniec bude a od čoho..... tak na čo sa vzrušovať?
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

korela
Tomuto obchodu verím http://www.biologika.sk/index/detail...ruzina-ca-250g
Bryndza, farma Pružina, ca 250g. Pred pár rokmi stála cca 13, teraz 15.70€.
pred pár rokmi bola minimálna mzda 2,- dnes je 2,5
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Korela u nas na trhu stanok so syrmi...teraz sa pani prestavovala.../trh prerabaju/keby si isla opytaj sa zeleninarov...par stankov na travniku pri ceste..
bettylou bettylou

bettylou je offline (nepripojený) bettylou

:-))
vicktor
Manzelka z roboty doniesla informaciu, ze tavene syry v crievku su velke svinstvo a uz to nebudeme kupovat (a teda jest). Aky su vase nazory?
príliš veľa taviacich solí a forsfátov (fosfáty odbúravajú vápnik, príp. blokujú jeho vstrebávanie- vyber si )
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Pokiaľ tam nie je poľská soľ na cesty.... tak je to tak-tak OK
vicktor vicktor

vicktor je offline (nepripojený) vicktor

ja si myslim, ze normalny clovek (moja manzelka nie celkom suhlasi) ...viac
A co je zdrave? Pastety nie, jogurty nie, salamy nie, med je falsovany, dzemy su uz ovocne natierky, mlieko sa uz nezmeni na kysku, pivo sa nezamuti ani za rok, keksy same Ecko, ... atd.
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

vicktor
A co je zdrave? Pastety nie, jogurty nie, salamy nie, med je falsovany, dzemy su uz ovocne natierky, mlieko sa uz nezmeni na kysku, pivo sa nezamuti ani za rok, keksy same Ecko, ... atd.
no v podstane nič...ale vzdy sa da najsť-kupiť si mensí sajrajt....teda ja sa tak snažím
alebo si vyrobíš vlastne..kekse,pašteku,dzem....med kupiš od včelara..ak nepoznáš isto niekto pozna a pod.
napr.jogurt kupujem biely čistý sama si ochutím...pani čo predava...chova kurence.....čiže ak nekúpim at kura..kupim od nej....da sa len sa treba tomu povenovať
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

misoft
korela
Bryndza, ak sa nedá 100%, tak pančovaná, mozzarella, žervé, tvaroh, cottage, lučina, kedysi som v Prahe zn. Buko - delikatesa, ... parmezán, slovenské oštiepky a parenice neúdené, kozie žervé, bez konzervantov, nepresolené, bez éčiek.
Dávno v diskusii na SME, že tavené syry ešte odoberajú vápnik v tele, úplne nevhodné, potom mi to nejaké články aj potvrdili.
Plesňové syry, tie ma naučil otec jesť, môj obľúbený rokfort, dnes Niva, Subotič ... , čo som mala problémy, ak však neodvádzal pozornosť od niečoho iného, že som ich mohla mať práve od plesňových syrov. Takže som si vytvorila horeuvedený zoznam a držím sa ho.
Hmmm.... a ja si myslím, že naškodlivejšie pre človeka je práve sám človek, ktorý takto bludy číta.
A človek nikdy nevie, kedy mu koniec bude a od čoho..... tak na čo sa vzrušovať?
vicktor
A co je zdrave? Pastety nie, jogurty nie, salamy nie, med je falsovany, dzemy su uz ovocne natierky, mlieko sa uz nezmeni na kysku, pivo sa nezamuti ani za rok, keksy same Ecko, ... atd.
Misoft, ja zasa pokladám za bludy informácie na etiketách. Ešteže vieme čítať a rozhodovať o sebe aspoň čiastočne. Ja sa až tak striktne nestravujem, ako by sa mohlo zdať. Ale keď sa dá vyhnúť ponuke, s ktorou nie som stotožnená, tak prečo nie?
Všetko čo uviedol vicktor, okrem piva a salámy, sa dá pripraviť doma. Zbytok sa dá zohnať v prvotriednej al. dobrej kvalite. Naše matky ešte mali stravu vo svojich rukách. Dnes ide iba o to, aby vstupné potraviny boli kvalitné.
Staršie bratislavské rodiny si musia pamätať, ako sa na zaváranie nosili marhule z Petržalky v prútených košoch na bielizeň, zrejme až kým nezačali stavať sídlisko. Pekne v MHD-ke, kto nemal auto.
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

korela
misoft
korela
Bryndza, ak sa nedá 100%, tak pančovaná, mozzarella, žervé, tvaroh, cottage, lučina, kedysi som v Prahe zn. Buko - delikatesa, ... parmezán, slovenské oštiepky a parenice neúdené, kozie žervé, bez konzervantov, nepresolené, bez éčiek.
Dávno v diskusii na SME, že tavené syry ešte odoberajú vápnik v tele, úplne nevhodné, potom mi to nejaké články aj potvrdili.
Plesňové syry, tie ma naučil otec jesť, môj obľúbený rokfort, dnes Niva, Subotič ... , čo som mala problémy, ak však neodvádzal pozornosť od niečoho iného, že som ich mohla mať práve od plesňových syrov. Takže som si vytvorila horeuvedený zoznam a držím sa ho.
Hmmm.... a ja si myslím, že naškodlivejšie pre človeka je práve sám človek, ktorý takto bludy číta.
A človek nikdy nevie, kedy mu koniec bude a od čoho..... tak na čo sa vzrušovať?
vicktor
A co je zdrave? Pastety nie, jogurty nie, salamy nie, med je falsovany, dzemy su uz ovocne natierky, mlieko sa uz nezmeni na kysku, pivo sa nezamuti ani za rok, keksy same Ecko, ... atd.
Misoft, ja zasa pokladám za bludy informácie na etiketách. Ešteže vieme čítať a rozhodovať o sebe aspoň čiastočne. Ja sa až tak striktne nestravujem, ako by sa mohlo zdať. Ale keď sa dá vyhnúť ponuke, s ktorou nie som stotožnená, tak prečo nie?
Všetko čo uviedol vicktor, okrem piva a salámy, sa dá pripraviť doma. Zbytok sa dá zohnať v prvotriednej al. dobrej kvalite. Naše matky ešte mali stravu vo svojich rukách. Dnes ide iba o to, aby vstupné potraviny boli kvalitné.
Staršie bratislavské rodiny si musia pamätať, ako sa na zaváranie nosili marhule z Petržalky v prútených košoch na bielizeň, zrejme až kým nezačali stavať sídlisko. Pekne v MHD-ke, kto nemal auto.
No vidíš minule sa mi sťažovala jedna známa že v Bernolákove mahule nikto nechcel tak ich nechali popadať. Napríklad také čalamády sa bežne robili doma, dnes je trhákom kelímková hotová čalamáda (samý konzervák) Takže možno už len nostalgické spomienky na zašlé časy,
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

V poslednej dobe sú všetky kurence slovenské, len niektoré boli vychované v brazílskych či poľských pobočkách
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

pavol54
No vidíš minule sa mi sťažovala jedna známa že v Bernolákove mahule nikto nechcel tak ich nechali popadať. Napríklad také čalamády sa bežne robili doma, dnes je trhákom kelímková hotová čalamáda (samý konzervák) Takže možno už len nostalgické spomienky na zašlé časy,
Síce trochu nechápem, ako mohol niekto nechať marhule na strome, veď hodiť inzerát na internet nič nestojí.
Starne človek, nie činnosť. V čase bezdetnosti som zavárala čo sa dalo, v komore 300 fliaš, ak sa neminulo, zostalo na budúci rok. Lečo, pretlak, papriky, uhorky, tekvicu, ovocie, kupované, nie svoje. Hobby.
Ak zvládnem horúčavy, pokračujem, tiež vznikla poriadna pauza, mraziť nebudem, nemám kde, plus elektrina, zbieram recepty a pôjdem aj do cícera a iných "konzerv". Aby bolo aj na rozdávanie.
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

korela
pavol54
No vidíš minule sa mi sťažovala jedna známa že v Bernolákove mahule nikto nechcel tak ich nechali popadať. Napríklad také čalamády sa bežne robili doma, dnes je trhákom kelímková hotová čalamáda (samý konzervák) Takže možno už len nostalgické spomienky na zašlé časy,
Síce trochu nechápem, ako mohol niekto nechať marhule na strome, veď hodiť inzerát na internet nič nestojí.
Starne človek, nie činnosť. V čase bezdetnosti som zavárala čo sa dalo, v komore 300 fliaš, ak sa neminulo, zostalo na budúci rok. Lečo, pretlak, papriky, uhorky, tekvicu, ovocie, kupované, nie svoje. Hobby.
Ak zvládnem horúčavy, pokračujem, tiež vznikla poriadna pauza, mraziť nebudem, nemám kde, plus elektrina, zbieram recepty a pôjdem aj do cícera a iných "konzerv". Aby bolo aj na rozdávanie.
Však hej pustili do záhrady nejakých samozberačov, ale vraj na prvom strome napáchali toľko škody že povedala "DOSŤ" a von zo záhrady. Myslíš že niektorí poznajú čo rastie pod stromom, a že na konároch má byť aj na rok úroda? Teraz berieme a hotovo, po nás aj potopa.
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Kupujte a papajte BIO potraviny - budete zdraví..... akurát skapete skôr....
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

duški ked nemajú ine banany... iba bio a ja stem banan...čo už ....kupim aj biopredsava bio plantáže na banány mi vyvolava úsmev aj iného....pri tolkom sajrajte v ovzduší....
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

lujza.j
duški ked nemajú ine banany... iba bio a ja stem banan...čo už ....kupim aj biopredsava bio plantáže na banány mi vyvolava úsmev aj iného....pri tolkom sajrajte v ovzduší....
no však certifikát výrobcu bio zeleniny na Slovensku nedostane každý. Päť rokov je prechodné obdobie, každý rok sa kontroluje akreditovanou skúšobňou výsledok a po piatich rokoch sa bio výroba odsúhlasí alebo zamietne. Nie všade sú rovnaké spady emisií z okolitých tovární vzhľadom k prevládajúcim vetrom, niekde má pôda od večnosti nepriaznivé zloženie.
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať