pavol54
vicktor
Keby si mal kamaratky so skusenostami z masombinatu, konzervarne, ... umres hladom.
No u mňa za porušenie letí behom povestných troch minút a ani poslednú výplatu nedostane a je veľmi rád že mu nezosobním celú výrobnú šaržu.
Je to rôzne. Nemusí ísť práve o pracovníka na hierarchicky poslednom stupni, ale vedenie fy.
Keď som bridádovala za štud. čias vo veľkopekárni, tak som na výstupe z pece chleby v termorukaviciach prekladala na pojazdné regály. Vychádzali z linky po štyroch kusoch naraz. Ak som sa za smenu musela aspoň raz vzdialiť, nemal ma kto zastúpiť, tak ako sa pecne nahromadili, tak aj začali padať na podlahu.
WC bolo prístupné iba z dvora, ktorý bol pri daždivom počasí zablatený, pri suchom prašný. Takže klusom tam i späť. Stáli zamestnanci tiež nepoužívali návleky, pretože ich ani nemali.
Dnes by prevádzku asi už aj brigádnici nahlásili na hygienu. Ako je možné, že to nikomu vo firme neprekážalo?
Odhliadnuc od všetkých negatív zapekaných výrobkov, čo sa hygieny týka, tak sa pri nich zachováva asi najväčšia hygiena.
Za socíku vedelo veľa šikovných ľudí aj neumelo podávať tzv. zlepšovacie návrhy, z ktorých si vedeli dobre finančne prilepšiť. A na každej prevádzke sa vždy vedelo niečo nájsť. Podávali sa aj vyslovené nezmysly vytvárajúce straty, ktovie aké % z nich prešlo, aby sa splnil plán.
Komu bránilo v tej pekárni nepodložiť pod výstup z linky jednu mobilnú kaďu v prípade neprítomnosti pracovníka, nechápem. Aké som z toho mala pocity a výčitky, nemusím rozoberať.