Zavrieť

Porady

Potraviny-co kupujeme a jedavame?

Bryndza nie je bryndza,žinčica z kravskej srvátky,umelé ovocie a zelenina, dopovanie hydiny, krmenie prasat kostnou múčkou a výsledkom sú nechutné umeliny-je ešte možnost zohnat na SK ,zdravé a kvalitné potraviny? Nechápem prečo nechránime aj pravne svoje výrobky /však mame patenty EU,inde sa uplatnujú žaloby o poškodenie dobrého mena výrobku -išlo by to myslím u bryndze a ovčích syrov/Kam to všetko povedie,?
Naposledy upravil arizona : 06.06.17 at 23:14
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

korela
Umelé sladidlá. Áno či nie? Klamú mozog a pankreas je z nich v šoku!

https://zena.pravda.sk/zdravy-zivot/...paign=mostread
To je zase znôška kecov! Zas odborník sa vyjadruje....
0 0
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

Terezia13
Je to svinstvo.
1 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

lujza.j
pavol54
lujza.j
Ja iba obcas...sirupy mam dva druhy...pre zmenu chuti citronovej vody...
sirup jedine z oravskej konzervárne starý, poctivý pravý
Palino..kazdy podla moznosti a znalostinaj sirup od babky jezibabky...
Ak mas daky kontakt a mozes...daj
Ja som myslel z toho výberu pre osobnú spotrebu čo ponúka coop, inak vo výrobe nerobím nerobím s cukrom a octom ale kyselinou octovou 80% a sukralózou a tá má vo výrobku chuť na nerozoznanie od cukru, ale 1 kg sa rovná 600 kg cukru len problém pri dávkovaní je plný nos na pár hodín, Ja by som aj používal cukor a ocot ale cena odberateľa je daná
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

pavol54
lujza.j
pavol54
lujza.j
Ja iba obcas...sirupy mam dva druhy...pre zmenu chuti citronovej vody...
sirup jedine z oravskej konzervárne starý, poctivý pravý
Palino..kazdy podla moznosti a znalostinaj sirup od babky jezibabky...
Ak mas daky kontakt a mozes...daj
Ja som myslel z toho výberu pre osobnú spotrebu čo ponúka coop, inak vo výrobe nerobím nerobím s cukrom a octom ale kyselinou octovou 80% a sukralózou a tá má vo výrobku chuť na nerozoznanie od cukru, ale 1 kg sa rovná 600 kg cukru len problém pri dávkovaní je plný nos na pár hodín, Ja by som aj používal cukor a ocot ale cena odberateľa je daná
to znamená, že vo výrobe robíte všetko výhradne s umelým sladidlom?
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

Dáša_
pavol54
lujza.j
pavol54
lujza.j
Ja iba obcas...sirupy mam dva druhy...pre zmenu chuti citronovej vody...
sirup jedine z oravskej konzervárne starý, poctivý pravý
Palino..kazdy podla moznosti a znalostinaj sirup od babky jezibabky...
Ak mas daky kontakt a mozes...daj
Ja som myslel z toho výberu pre osobnú spotrebu čo ponúka coop, inak vo výrobe nerobím nerobím s cukrom a octom ale kyselinou octovou 80% a sukralózou a tá má vo výrobku chuť na nerozoznanie od cukru, ale 1 kg sa rovná 600 kg cukru len problém pri dávkovaní je plný nos na pár hodín, Ja by som aj používal cukor a ocot ale cena odberateľa je daná
to znamená, že vo výrobe robíte všetko výhradne s umelým sladidlom?
Ako všetky konzervárne nielen na Slovensku. viď etikety
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

pavol54
Dáša_
pavol54
lujza.j
pavol54
lujza.j
Ja iba obcas...sirupy mam dva druhy...pre zmenu chuti citronovej vody...
sirup jedine z oravskej konzervárne starý, poctivý pravý
Palino..kazdy podla moznosti a znalostinaj sirup od babky jezibabky...
Ak mas daky kontakt a mozes...daj
Ja som myslel z toho výberu pre osobnú spotrebu čo ponúka coop, inak vo výrobe nerobím nerobím s cukrom a octom ale kyselinou octovou 80% a sukralózou a tá má vo výrobku chuť na nerozoznanie od cukru, ale 1 kg sa rovná 600 kg cukru len problém pri dávkovaní je plný nos na pár hodín, Ja by som aj používal cukor a ocot ale cena odberateľa je daná
to znamená, že vo výrobe robíte všetko výhradne s umelým sladidlom?
Ako všetky konzervárne nielen na Slovensku. viď etikety
Je to smutné. Veľmi smutné.

v podstate konzervovaných vecí kupujeme minimum. A teda, napríklad také uhorky bol problém kúpiť tie bez umelého sladidla. ALe sú. Česká značka znojmia.
A sirupy sa dajú tiež nájsť. Aj keď je to problém
0 0
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

Vie mi niekto vysvetliť,prečo do všetkêho dávajú cukor??? Pozrite sa na zloženie nejakej šunky,alebo minule som videla dokonca na obale slaniny!!!!! Kto mi toto vysvetlí? Palmový olej je tiež nadrbaný vo všetkom.A najnovšie moje zistenie,tvrdý syr melina,nie je syr,mliečny tuk je odstránený a je tam rastlinný,určite palmový.Ale melina je poľský šmejd,takže už nič nekupujem,1x cottage a 1x syr mi stačil.
1 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

Dáša_
pavol54
Dáša_
pavol54
lujza.j
pavol54
lujza.j
Ja iba obcas...sirupy mam dva druhy...pre zmenu chuti citronovej vody...
sirup jedine z oravskej konzervárne starý, poctivý pravý
Palino..kazdy podla moznosti a znalostinaj sirup od babky jezibabky...
Ak mas daky kontakt a mozes...daj
Ja som myslel z toho výberu pre osobnú spotrebu čo ponúka coop, inak vo výrobe nerobím nerobím s cukrom a octom ale kyselinou octovou 80% a sukralózou a tá má vo výrobku chuť na nerozoznanie od cukru, ale 1 kg sa rovná 600 kg cukru len problém pri dávkovaní je plný nos na pár hodín, Ja by som aj používal cukor a ocot ale cena odberateľa je daná
to znamená, že vo výrobe robíte všetko výhradne s umelým sladidlom?
Ako všetky konzervárne nielen na Slovensku. viď etikety
Je to smutné. Veľmi smutné.

v podstate konzervovaných vecí kupujeme minimum. A teda, napríklad také uhorky bol problém kúpiť tie bez umelého sladidla. ALe sú. Česká značka znojmia.
A sirupy sa dajú tiež nájsť. Aj keď je to problém
Minule som hovoril ak by stál pravý sirup 10 a bol by to výsledok reálnych nákladov tak si ho kúpim
ak si obchodník povie že dá výrobcovi takú cenu za výrobok že sa do nej výrobca vojde len za cenu zníženia ceny vstupných surovín tak čo si myslíš koho výrobca zmáčkne
a, pestovateľa (ktorý síce v záujme čo najnižšej straty na už vysadenej zelenine pristúpi na stratu) ale o rok je taká situácia že uhorky som vozil z nemecka a papriku kápiu zo španielska Lebo na Slovensku v požadovanej kvalite a cene niet A to už nehovorím ako prestovateľovi počítajú počty sadeníc na meter 2 pri KNM (kontrole na mieste ) Nesedí počet tak sa môže s podporou Až 200 eur na hektár rozlúčiť. A to stačí aby jediný hektár zeleniny v okruhu 5 km zobrali útokom zajace a srnky(však nebudú žrať obilie alebo kukuricu keď sú k dispozícii lahôdky ako uhorky a paprika)
b. 600 kg cukru stálo donedávna 0,7 x600 = 420 1 kg. cukralózy 60 eur
c. dnes keď je ponuka odmeny nekvalifikovanej pracovnej sily cca 1000 v stabilnom prostredí prečo by sa niekto mal trepať na pole kde sú pracovné podmienky závislé na počasí.
Čo myslíš ako tvoria ceny ceny tie siete ktorých reklama o zlacňovaní beží na plné obrátky?
0 0
vicktor vicktor

vicktor je offline (nepripojený) vicktor

ja si myslim, ze normalny clovek (moja manzelka nie celkom suhlasi) ...viac
Nemecki farmari robia za lacnejsi peniaz nez nasi domaci?
0 0
bettylou bettylou

bettylou je offline (nepripojený) bettylou

:-))
pavol54
Dáša_
pavol54
lujza.j
pavol54
lujza.j
Ja iba obcas...sirupy mam dva druhy...pre zmenu chuti citronovej vody...
sirup jedine z oravskej konzervárne starý, poctivý pravý
Palino..kazdy podla moznosti a znalostinaj sirup od babky jezibabky...
Ak mas daky kontakt a mozes...daj
Ja som myslel z toho výberu pre osobnú spotrebu čo ponúka coop, inak vo výrobe nerobím nerobím s cukrom a octom ale kyselinou octovou 80% a sukralózou a tá má vo výrobku chuť na nerozoznanie od cukru, ale 1 kg sa rovná 600 kg cukru len problém pri dávkovaní je plný nos na pár hodín, Ja by som aj používal cukor a ocot ale cena odberateľa je daná
to znamená, že vo výrobe robíte všetko výhradne s umelým sladidlom?
Ako všetky konzervárne nielen na Slovensku. viď etikety
Je to tak... čo už. Ja radšej doma si zavarím, ale raz dva x do roka kupujem uhorečky, a tiež kým sa dočítam, ku ktorým chcem, zopár nálepok prečítam.
0 0
bettylou bettylou

bettylou je offline (nepripojený) bettylou

:-))
kopretinka
Vie mi niekto vysvetliť,prečo do všetkêho dávajú cukor??? Pozrite sa na zloženie nejakej šunky,alebo minule som videla dokonca na obale slaniny!!!!! Kto mi toto vysvetlí? Palmový olej je tiež nadrbaný vo všetkom.A najnovšie moje zistenie,tvrdý syr melina,nie je syr,mliečny tuk je odstránený a je tam rastlinný,určite palmový.Ale melina je poľský šmejd,takže už nič nekupujem,1x cottage a 1x syr mi stačil.
Lebo človek má v podstate chuť na sladké. Je to už desaťtisíce rokov jeho základná potrava, z ktorej získava energiu pre život. Cukor je aj konzervant.
Mliečny tuk sa odoberá, lebo sa vyrába maslo, smotana, šľahačka. V syre to zákazníci vedia oželieť (hlavne ak nevyprážaš ), ale smotana do kávy alebo do koláča z palmového tuku nie je v móde.
Naposledy upravil bettylou : 09.04.19 at 09:08 Dôvod: text
0 0
bettylou bettylou

bettylou je offline (nepripojený) bettylou

:-))
https://www.cas.sk/clanok/824498/v-s...tahuju-z-trhu/

fajna diskusia pod tým...
A pritom stačí dať takú potravinu na 3 minúty do mikrovlnky, kto nemá, upečie bryndzovníky...
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

vicktor
Nemecki farmari robia za lacnejsi peniaz nez nasi domaci?
ROBIA a presné (roztriedené podľa požiadavky) bez stopky a bez kvetu Ukáž mi nášho domáceho pestovateľa schopného vyrobiť aspoň 30 ton uhoriek nakladačiek,
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

bettylou
pavol54
Dáša_
pavol54
lujza.j
pavol54
lujza.j
Ja iba obcas...sirupy mam dva druhy...pre zmenu chuti citronovej vody...
sirup jedine z oravskej konzervárne starý, poctivý pravý
Palino..kazdy podla moznosti a znalostinaj sirup od babky jezibabky...
Ak mas daky kontakt a mozes...daj
Ja som myslel z toho výberu pre osobnú spotrebu čo ponúka coop, inak vo výrobe nerobím nerobím s cukrom a octom ale kyselinou octovou 80% a sukralózou a tá má vo výrobku chuť na nerozoznanie od cukru, ale 1 kg sa rovná 600 kg cukru len problém pri dávkovaní je plný nos na pár hodín, Ja by som aj používal cukor a ocot ale cena odberateľa je daná
to znamená, že vo výrobe robíte všetko výhradne s umelým sladidlom?
Ako všetky konzervárne nielen na Slovensku. viď etikety
Je to tak... čo už. Ja radšej doma si zavarím, ale raz dva x do roka kupujem uhorečky, a tiež kým sa dočítam, ku ktorým chcem, zopár nálepok prečítam.
čo sa týka uhoriek ja nehovorím o nejakej záhradkárke aj tie už miznú takže s čoho budete dievčatá zavárať? asi ten chemický trávnik čo je dnes pri každom dome Výsledok cibuľa a zemiaky poskočili na pultoch v cenách o 100%. Úprimne mám z toho veľkú radosť. možno budú lacnejšie jaguáry alebo samsungy
0 0
bettylou bettylou

bettylou je offline (nepripojený) bettylou

:-))
Ja už mám porýľované, len čakám kým sa oteplí. Priesadky toho roku len čili, paprika tri druhy, paradičky tri druhy, machovka, majoránka, stonk zeler a dosť. Nie som predsa otrok. Uhorky a tekvice lepšie priamo zo semena sa držia.
Tiež neznášam, keď mladá susedka postrekuje ešte aj osy. lebo grilujú a u nás sa kačky pasú a zajcom kosíme.
A máš pravdu, u nás na skale v mrazovej dolke, fakt len malé záhradky.
Drobné ovocie, plus jabka, slivky hrušky, ribezle. A paru hlavky kapusty, kompere. A tote mandelinky furt musiš a tri razy do dňa predbehovať, bo su rychle jak ďabel. A ani tote indicke bežce, čo mi vyrovnavaju pomer šlimakoch (podľa vzoru hroch ) a zeleniny ich nechcu.
Naposledy upravil bettylou : 09.04.19 at 09:55
1 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

bettylou
Ja už mám porýľované, len čakám kým sa oteplí. Priesadky toho roku len čili, paprika tri druhy, paradičky tri druhy, machovka, majoránka, stonk zeler a dosť. Nie som predsa otrok. Uhorky a tekvice lepšie priamo zo semena sa držia.
Tiež neznášam, keď mladá susedka postrekuje ešte aj osy. lebo grilujú a u nás sa kačky pasú a zajcom kosíme.
A máš pravdu, u nás na skale v mrazovej dolke, fakt len malé záhradky.
Drobné ovocie, plus jabka, slivky hrušky, ribezle. A paru hlavky kapusty, kompere. A tote mandelinky furt musiš a tri razy do dňa predbehovať, bo su rychle jak ďabel. A ani tote indicke bežce, čo mi vyrovnavaju pomer šlimakoch (podľa vzoru hroch ) a zeleniny ich nechcu.
ja dávam pre seba len veľmi skoré zemiaky, kým ich stačia spásť mandelinky tak majú koniec vegetácie
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

pavol54
vicktor
Nemecki farmari robia za lacnejsi peniaz nez nasi domaci?
ROBIA a presné (roztriedené podľa požiadavky) bez stopky a bez kvetu Ukáž mi nášho domáceho pestovateľa schopného vyrobiť aspoň 30 ton uhoriek nakladačiek,
Doplním v Rakúsku či v Nemecku (nebol som tam) si pestovateľa či chovateľa vážia lebo ich živí, u nás si do neho kopne najviac ten komu najviac papuľa narástla.
2 0
afrikánka afrikánka

afrikánka je offline (nepripojený) afrikánka

V Nemecku stat "slusne" dotuje polnohospodarov...urcite aj v inych krajinach, len u nas na nic nie su peniaze
1 0
bettylou bettylou

bettylou je offline (nepripojený) bettylou

:-))
pavol54
bettylou
Ja už mám porýľované, len čakám kým sa oteplí. Priesadky toho roku len čili, paprika tri druhy, paradičky tri druhy, machovka, majoránka, stonk zeler a dosť. Nie som predsa otrok. Uhorky a tekvice lepšie priamo zo semena sa držia.
Tiež neznášam, keď mladá susedka postrekuje ešte aj osy. lebo grilujú a u nás sa kačky pasú a zajcom kosíme.
A máš pravdu, u nás na skale v mrazovej dolke, fakt len malé záhradky.
Drobné ovocie, plus jabka, slivky hrušky, ribezle. A paru hlavky kapusty, kompere. A tote mandelinky furt musiš a tri razy do dňa predbehovať, bo su rychle jak ďabel. A ani tote indicke bežce, čo mi vyrovnavaju pomer šlimakoch (podľa vzoru hroch ) a zeleniny ich nechcu.
ja dávam pre seba len veľmi skoré zemiaky, kým ich stačia spásť mandelinky tak majú koniec vegetácie
Aj ja ale tá hadzina je aj daka rýchla.
A najlepšia bola sadba vivaldi z nl, že ošetrená proti mandelínkam, neskoro som obal prečítala. A r.ť kamarátovu, naše mandelínky to vôbec nečítali.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať