DanielaSĽ No podaril sa mi "ušatec"...skúšala som novú múku - pohánkovú. Cesto bolo riedke, tak som ešte prisypala hladkú ...a bol z toho ušatec. Na vzhľad teda nič moc, ale inak je chutný, deravý....
Z toho teda vyplýva..tieto múky asi treba dávať opatrne, ja som piekla Dášin recept...dala som 300 g hladkej a zbytok pohánkovej...asi treba dať hladkej viac pri týchto múkach.
Daniela, v niektorom z predchádzajúcich príspevkoch sa písalo, že tých ťažkých špeciálnych múk treba dať iba pár lyžíc. Ja ich nedávam viac než 100 g.
No, aj mne sa daria teraz viac menej "ušatce", pretože som svoju XXL odniesla na reklamáciu, kvôli pretekaniu okolo hákov a kúpila som ETU Siesta, menšiu, na skúšku, že si ju buď nechám, až tú XXL opravia, alebo ju dám neveste.
To ste mali vidieť a cítiť ten smrad, keď sa vypaľovala, pretože tam písalo, že sa má vypáliť. Má iné programy ako tá XXL. Moja osvedčená sa mi zdá lepšia, pretože táto ETA, aj keď je menšia, tak aj keď dávam menšie dávky, ale buď má prostriedok vydutý alebo preliačený. Možno, že ešte neviem s ňou tak robiť ako s XXL. Uvidíme, Zatiaľ, pečiem a pečiem a skúšam a skúšam....
Receptov má ale neúrekom....
Jéééj, a čo som ešte veľmi dôležité zabudla napísať je to, že z tej ETY sa háky vyberajú neskutočne ľahko, skoro žiadne cesto na nich neostáva a diery sú fakt minimálne... veľké plus pre ETU...