Dáša_ Som kedysi v jednej kuchárke čítala, že ked už dusiť "kockované mäso", tak to musí byť už poriadne množstvo. Lebo dáme do mrazničky a postupne máme:
- len tak s varnými zemiakmi a šťavou
- so smotanou a cestovinou
- ako rizoto
- segedín s knedlou
- so zeleninou ako "čína"
- koložvárska kapusta
- so zemiakmi ako guláš
- s hubami, lečom na chlebíku vo vajíčku
- v omelete, prípadne zemiakovej placke s niečím ostrejším
....
Ja som to nepísala
, ale tvrdím to tiež. Dusené kocky v mrazničke boli moja záchrana pri nečakaných návštevách, ktoré v počte veľa osôb ( cca 10 hladných chlapov) zvykol doviesť domov manžel. Podľa počtu krkov som dovarila guláš, alebo naliala smotanu a ako prílohu uvarila halušky - nokerle. Potom sa úlohy pozývať návštevy zhostili deti, a tak som si spomenula na dobré skúsenosti, získané z manželstva . Bývali sme za mestom, tak návštevy vyhladli, kým ku nám došli
. Ledva som sa doplazila domov, v dome rušno ako na stanici, psov o dačo menej ako v útulku - tak sa mrazené kocky buď premenili na guláš, alebo som navarila hrniec špagiet,alebo ryže a bolo postarané o všetkých.
A k téme : doma rozvoniava kurča pod perinou.