Zavrieť

Porady

Pečieme domáci kváskový chlieb

taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
Piekli ste, pečiete, alebo sa chystáte piecť domáci chlieb ? Aká múka? Ako kysnúť ? Ako na kvások ? Prečo mi chlieb nevykysol?
Pochváľte sa svojimi bochníkmi, možno poraďte iným pri problémoch, zdieľajte recepty.

Niektore recepty, podnety, zaujimavosti:
Nemieseny chlieb Sumava
Vinohradsky psenicny kvaskovy chlieb
Špaldový kváskový chlieb
Letkov pšenično-ražný chlieb
Zakladanie kvásku s ananásovou šťavou
Prečo nemraziť kvások
Kvakin kvaskovy chlebik a skúsenosti
Turbo chlebik, psenicno, spaldovo, razny, so zeleninou
Naposledy upravil taiko : 14.12.17 at 05:50
Usporiadat
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Ja uz neprekladam...do horucej..vzdy tam capol nakrivo....druhe kysnutie je v jenskej...a tak aj ide do truby...
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Razno-psenicny celozrn.+zmeska zrn s piňola orechami a kandovanym ovkom...
DSC_0487.JPG  
DSC_0488.JPG  
1/1
5 0
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Lui..... NEPROVOKUJ s takouto fajnotou
0 0
ludmilaikov ludmilaikov

ludmilaikov je offline (nepripojený) ludmilaikov

KVÁSKOVÝ CHLIEB
Pečiem iba v zime
Odhadujem to na 1,5-2 kg zmesi rôznej múky. Zmiešam, čo dom dal, hlavne polohrubé ražnú, pšeničnú, grahamovú ai. +soľ, rascu celú aj mletú, rôzne semená, (niekedy deň namočené strukoviny, majorán, či inú burinu, zvyšky masti či šťavy z mäsa, alebo čo ma napadne).
Večer, na 1,5-2kg zmesi, dám 0,7L Omniovku min. 6 dňového ražného kvásku, pridám vodu, zamiesim v plastovom lavóriku (druhým priklopím) a dám cez noc vykysnúť (kysne rôzne dlho).
Na druhý deň vypracujem cesto. ( Najskôr miesim tyčkou varechy - šialene sa to lepí na ruky, hustotu upravím múkou alebo tekutinou = voda, jogurt, kyslé mlieko ap.)
​Spravím dva šulce, vložím (mám 2 obdĺžnikové) do vymastenej jenskej ​misy, priklopím vekom a nechám opäť kysnúť (často na radiátoru). Cez sklo pekne vidno stupeň vykysnutia. Keď už sa mi bubliny páčia, povrch cesta narežem žiletkou, aby pri pečení praskal rovnomerne.
Pečiem v uzatvorenej jenskej mise v plynovej rúre na najvyššom stupni 50-60 min. (Kôrku som zrušila, v mojej rúre bola príliš tvrdá aj keď som pridala hrniec s vodou alebo vlhčila cesto).

​KVÁSOK
​ Používám na živý kvások múku: ŽITNÁ=RAŽNÁ hladká tmavá chlebová mlýn Havlíčkův Brod. Skúšala som aj iné, ale túto mám nejradšej.
​1 Lyžica múky​+ voda do 0,7 Omniovky, prikryť dať do tepla;
každý deň pridať to isté.
3 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

pridám jeden hodne teoretický material, je to tuším spracovaná maturitná otázka. Možno v tom niekto niečo nájde, ide hlavne o priemyslené pečenie http://referaty.aktuality.sk/vyroba-.../referat-18639
0 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Davam do pozornosti kvalitnu, presnu, mensiu vahu vaziacu do 5 kg.
Klasicku kuchynsku zavesenu na stene nepouzivam, lebo misa v ktorej miesim na chlieb je sirsia a tam sa nevmesti a presypavat sa mi nechce. Na zlatnickej do 1 kg to musim cez postaveny pollitrak na viackrat a nerad ju zbytocne opotrebovavam, takze za smiesnu cenu som si cestou domov kupil dnes tu okruhlu. Vazi na gram presne, porovnaval som ju s tou druhou vahou.
https://www.lidl.sk/sk/ponuka.htm?articleId=5040
0 0
Žabinka Žabinka

Žabinka je offline (nepripojený) Žabinka

čudák..
54066BB6-6D09-4523-94E5-D9CF23DABA72.jpg  
6 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Esteze je to s "d" :-))
0 0
Žabinka Žabinka

Žabinka je offline (nepripojený) Žabinka

206A2430-C3FC-402A-8B1C-704FECA608FF.jpg  
A2EEA8A3-3EE3-4E79-A184-CA9A3BC6B9C3.jpg  
1/1
4 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Teraz mam pekny chlebík, Buchacova kamaratka mi ho upiekla. Snivalo sa mi s Pavol54. To asi zajtra prekonzultujem...
0 0
Zita5 Zita5

Zita5 je offline (nepripojený) Zita5

Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí. Cicero ...viac
Aj tu sa pečie kváskový chlebík ?
0 0
Žabinka Žabinka

Žabinka je offline (nepripojený) Žabinka

už si nepamätám pomer múk, ktoré som použila, ale podaril sa mi chuťovo vynikajúci chlebík..
EB25AB5D-44E6-4B41-90AA-F8C92DC068F4.jpg  
3 0
pmajap pmajap

pmajap je offline (nepripojený) pmajap

Tiež som piekla, prvý krát kváskový, zemiakový, ale nechala sm sa zvábiť pečením v jenskej mise a spodok je vlhký nie chrumkavý, zrezala som ho . Ďalší skúsim s olivami a na plechu.
Stále mi tam chýba tá lyžička octu ako sa dáva do chleba s kvasnicami.
0 0
Žabinka Žabinka

Žabinka je offline (nepripojený) Žabinka

tiež pečiem v jenskej, zatvorenej, vidno podľa kockatého tvaru.. ale mám v nej papier na pečenie, a neostáva vlhký.. mám aj okrúhlu ale tá je zase veľká a chlieb bol ako placka..
1 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Zabka..no totok jaky fajny balvan
Majka aj ja... v jenskej zatvorenej s papnierom....s olivami...na to som aj zabudla....ze som v pekarnicke taku čabatu robievala...alebo susene rajca...
1 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Zabka kolko g chlebik pecies...paci sa mi tvoj tvar...aj mam taku misu...
1 0
Žabinka Žabinka

Žabinka je offline (nepripojený) Žabinka

lujza.j
Zabka kolko g chlebik pecies...paci sa mi tvoj tvar...aj mam taku misu...
múky dávam 500-600g, nevážim, nemám váhu.. tak odhadom podľa hrnčeka.. a kvásku cca 2 PL so cca 150g múky a 150ml vody.. ale niekedy sa upečie väčší, niekedy sa mu nechce.. a pritom ho robím stále rovnako, tak neviem od čoho to závisí..
1 0
olybaba olybaba

olybaba je offline (nepripojený) olybaba

Dnes opäť štvoričky – 4 x 1250 g chlieb
- z chladničky 25 dňový ražný kvások
- môj klasický chlieb bez miesenia a prekladania, kvasil vo forme a v nej sa aj piekol
13590495_10153755048332914_3901608937411153017_n.jpg  
8 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

olybaba
Dnes opäť štvoričky – 4 x 1250 g chlieb
- z chladničky 25 dňový ražný kvások
- môj klasický chlieb bez miesenia a prekladania, kvasil vo forme a v nej sa aj piekol
nejak ten chleb skladuješ na dlhší čas? alebo sa s ním podelíš?
0 0
olybaba olybaba

olybaba je offline (nepripojený) olybaba

zamrazujem po 2 balene v sacku ... ked sa chlieb minie, cca 2 tyzdne, peciem dalsie stvoricky ... 4 formy sa mi zmestia naraz do MORA elektrickej rury
13094350_10153602222127914_3547288741604701022_n.jpg  
3 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať