marjankaj
Juraj máš pravdu. Ale pozri ako reagujú na koronavírus v Rakúsku alebo Česku. Možno tam majú iných magorov. Zatiaľ nevedia presne ako sa vírus šíri ani ako to liečiť. Tak skúšajú všetko možné a uvidíme kto najlepšie uspeje.
Možno nie priamo k veci, ale pozorný čitateľ svoje nájde.
Pár názorov z netu, s ktorými súhlasím.
" Opozícia by nemusela všetko kritizovať, mohla by podstatne viac spolupracovať. Matovič stále vykrikuje, že všetci "múdrosráči" dajte teraz pokoj, chvíľu buďte ticho a keď bude po všetkom, potom do mňa môžete kopať.
Škoda, že toto nezačal robiť od začiatku, odkedy sa stal premiérom. Táto pandémia nie je ani koaličná, ani opozičná.
Matovič a koalícia mali kvôli pandémii pozvať na spoluprácu aj opozíciu, a to aj kotlebovcov. Mali postupovať spoločne a spoločne, každý svojich prívržencov a voličov, požiadať o spoluprácu a o zomknutie sa.
Ale nie, on hneď od začiatku musel začať ako kohút na všetkých skákať. Nevravím, že nemal pravdu. Smer za sebou zanechal spúšť. Ale mal ich pozvať na spoločné riešenie situácie, aby si smeráci viac uvedomili, čo po sebe zanechali.
Matovič očakával podporu aj od opozície pri tomto hromadnom testovaní. Ale podpora sa nezískava tak, že na tlačovke vyhlási, aby sa opozícia k nemu pridala. Matovič to pobabral aj s prezidentkou. Úplne inak by vyzeral týždeň od ohlásenia hromadného testovania, keby túto udalosť oznámila prezidentka, pokojne a rozvážne, nie hurá - chaos - demisia štýlom Matoviča.
Áno, aj s Kotlebom. Ja hovorím o situácii po tom, ako sa stal Matovič premiérom. Myslím, si, že ak by Matovič potlačil svoje ego, požiadal aj opozíciu o spoluprácu, taký odpor voči rúškam a opatreniam by medzi ľuďmi nebol. Kotleba ide apriori proti systému. Ak by bol jeho (aj keď malou) súčasťou, správal by sa inak. Možno by správne nosil rúško, možno by nebolo toľko kotlebovských konšpirátorov, možno by sa nenakazil, možno by boli Slováci jednotnejší. "
--------------------------------
Podobne sa správa Trump. Dokonca doporučoval postihnutým Savo (či čo za fras). Kuwa, ale ako otočil, keď coviďáka chytil sám.
Po liečby vyšiel z White House jak znovuzrodený...nohy ho síce ledva niesli, makeup mu hodili na ksicht asi kelňou, aby k svetu nejak vyzeral...ale bol čávo. Lež hlúpe reči neprestal dávať.
Ale on mal teda fest inú starostlivosť a nie ako tie milióny bežných američanov, čo sa váľajú v prívesoch...lebo platená nemocenská je ako kvalitné sci-fi.
--------------------------------
Rakúsko, Česko, Nemecko, USA, Rusko...atď, celý svet sa predháňa, ktorá krajina, ktorá firma v labáku nájde niečo, aby to zafungovalo. Podobne je to aj v iných sférach výzkumu...na onemocnení nezáleží.
Neviem síce, či existujú nejaké špeci labáky pod patronátom WHO, kde by sa tejto problematike venovalo...no ak nie, tak podľa mňa by bolo vhodné niečo také zriadiť.
P.S.:
Ja mám vždy pravdu !!!