Katy a R
pre Korela - že ak by si chcela ušetriť - v internetovej ponuke lekární si kúpiš test na protilátky asi za 7 eur - sice píšu, že to má robiť zdravotník - ale je to krv z prsta, tak by si mohla zvládnuť. Inak aj pri slinovom teste to píšu. Tiež vitamín D (1000 IU a 360 tabletiek) môžeš dostať zadarmo - (kampaň naturamedu) - teda za 1,75 poštovné.
Ja som za test na protilátky zaplatila vlani 30 eur ...
Tiež sem pripnem - že som bola veľmi "milo" prekvapkaná - žej lekár môže pri jednej návšteve pacienta riešiť len jeden problém (skoro som spadla zo stoličky.) Takže keď máš problém so žalúdkom a nebodaj ti tečie aj z uší ... tak asik treba prísť na aj druhý deň ?
Ak vyšlo nejaké nariadenie pre ambulancie a práve v tejto dobe, tak je to ozaj prezieravý ťah.
)) Preto mi lekár zrejme povedal, že mi predpíše IVM tento týždeň.
Namiesto toho, aby sa ľudia vyhýbali miestam s možným väčším výskytom vírusu, tak tam budú naháňaní.
Čo sa týka liekov a doplnkov, ide o princíp, že sa začínajú lieky pomaly ale isto presúvať na vrecká pacientov. Až si ich budú platiť nakoniec sami. Toto je nám každému jasné, kam zdravotníctvo speje roky.
Ja si zatiaľ všetko kupujem aj bez lekára okrem základu, viem si poradiť. Ale je fakt, že zdrav. starostlivosť sa veľmi zmenila. Požadované vyšetrenia aj nárok na lieky.