ZEvina
Moja trojročná vnučka je teraz v období otázok: 100x denne: A babkááááá????? Čupela v gumáčikoch a sústredene pozerala na zem. a babkáááá? mravečekovia nedostanú na riť keď chodia po blate a majú blatové nožičky?
Stále robí zle mladšej 8 mes. sestre. Ťahá ju, tlačí jej ručičku alebo nožičku. Musíme ju strážiť ako oko v hlave, keď sa k nej priblíži. Tak som jej večer dohovárala: prečo robíš sestričke stále zle? Veď ona je ešte taká maličká....... Nestihla som ani poriadne dokončiť vetu: Lebo ona je stále doblá a stále iba poslúcha! (No rozmýšľam o tom argumente už tri dni!)
Myslim, ze tym chcela naznacit, ze sestricku nikdy nehresite, ze nic nerobi zle. Viem, ze ked sa mi narodil prvy syn, krsnatko malo 2,5 r., vtedy sa mi zdal neposlusny, lebo nase babo len spinkalo, papalo, sem-tam sa rozplakalo a len sa usmieval (po nejakom tom mesiaci).
Asi treba opatrne starsiu upozornovat a urcite davat pozor na vetu: preco si taka zla, pozri sestricka je dobrucka ... a pod. Drzim palce, moj syncek (3,5 r.) ma teraz obdobie vzdoru a robi zle starsiemu (15 r.)

. Ked mu dohovarame alebo ho za nieco hresime, povie ze sa s nami nebavi, uz ma toho dost...(odkial len tie slova ma

)