Zavrieť

Porady

Výroky detí

...tak mi napadlo pridať témičku na odľahčenie: Výroky detí.

Minule na mňa dcérka volala: "Mamiii poď sem a povedz niečo Laure. Stále na mňa vyplazuje oči!"

Alebo "Ako si mám upratať hračky s takými malými rukami???"
ivuliatko ivuliatko

ivuliatko je offline (nepripojený) ivuliatko

medúza medzi čučoriedkami (Július Satinský: "ČUČORIEDKY = dievčatá od 15 do 25 rokov, MEDÚZY od 30 do 80 a po osemdesiatke sú STARÉ PRAŽENICE, ktoré majú obrovský zmysel pre humor a o svete si myslia svoje"). ...viac
Slohové hovadinky IV.

• V rodine sú samé nešťastia a veselé príhody. Napríklad pred dvoma dňami tato padol z poschodového autobusu.
  • Milan nehal Kristínu s Tesca a s takú šikmoookú čaká dieťa.
  • Chcel by som ísť na strednú cyklistickú školu odbor kuchár.
  • Babka jedáva rôzne jedlá napr. hranolky s kečupom, zemiaky zo šniclou atď. Ja mám moju babku veľmi rád, lebo druhú nemám.
  • Džungla ho vychovala sama ako vlastného syna (o Tarzanovi).
  • Forrest Gump bol jedným slovom debil, no prežil zaujímavý a neuveriteľný život. Až na to, že mal nízke IQ, bol normálny človek.
  • Moja sestra má vypuklý zadok a brucho ako veľký bubon. Ona si však o sebe myslí, že je štíhla topmodelka.
  • Nosí stále rovnaký účes. Tuším som podobný videla v obchode s parochňami.
  • Neviete si predstaviť, aká sa tam dá zažiť zábava. Napríklad minule sme si lepili na činžiak paličky z lízatiek alebo sme sa zasmiali na tom, ako sme stúpili do psačieho bobčeku.
  • Moja babka je nesmrteľná. Ona je jak Iron Man. V každom kolene má štyri šróby, prežila dve mozgové porážky.
lianett lianett

lianett je offline (nepripojený) lianett

Minulý štvrtok náš Samko /7 ročný/ pozeral ráno športové správy spolu so svojim bratom /9 ročným/ Mišom. Práve dávali príspevok z NHL zápasov. A Samko nadhodil Miškovi:"počuj Mišo, však, keby Messi hral hokej ani by si nevrzol? A žiadny gól by v živote nedal." a Mišo na to: "Však preto hrá futbal."

Alebo, teraz ma napadlo, keď chcel môj syn hrať so mnou v lete stoj čo stoj futbal, hoci ja vzťah k tomuto športu ako žena prirodzene veľmi nemám. A on mi na to: "Veď mami poď, bude zábava. Ja budem Messi a ty budeš Marika Hamšíková"
lianett lianett

lianett je offline (nepripojený) lianett

Alebo perlička nášho Miša, keď dostal na narodeniny LEGO:

" Samko, Lego je pre mňa ako stvorené! Vlastne pre mňa je všetko ako stvorené, okrem učenia..."
margot157 margot157

margot157 je offline (nepripojený) margot157

Moja trojročná dcéra si všimla, že jej otec má na ruke menšiu popáleninu, sedela mu na kolenách a spýtala sa : tatinko a čo to tu máš, no bobinko
a prečo máš bobinko, no lebo som sa popálil
a prečo si sa popálil, no lebo som si nedal pozor
a prečo si si nedal pozor, no lebo som bol neopatrný
a prečo si bol neopatrný a keď to takto pokračovalo a tatinko pomaly vymýšľal, že čo by také povedal, aby to ten 3-ročný človiečik nevedel zopakovať, tak odpovedal, no lebo som nedodržal pracovný postup
a prečo si nedodržal pracovný postup ... a to sme už vybuchli do smiechu a smiala sa aj malá.
O pár dní prvý týždeň v škôlke, nakoľko sme sa doma ráno zabudli vycikať a keď som prišla poobede pre dcérku do škôlky mi pani učiteľka oznamovala, že dcérka si kreslila a pod ňou mláčka a nepýtala sa cikať. Tak sme už potom doma nenápadne zisťovali, že prečo nepovedala pani učiteľke, že chce ísť cikať, keď to už doma dobrý rok a pol ovláda úplne bez problémov, nám odpovedala : no lebo som nedodržala pracovný postup ... a smiech veliký.
Ivenka Ivenka

Ivenka je offline (nepripojený) Ivenka

Môj 12.r syn ma na Skype - Stíham všetko čo dokážem len ja.......no veľa toho nieje.
ivuliatko ivuliatko

medúza medzi čučoriedkami (Július Satinský: "ČUČORIEDKY = dievčatá od 15 do 25 rokov, MEDÚZY od 30 do 80 a po osemdesiatke sú STARÉ PRAŽENICE, ktoré majú obrovský zmysel pre humor a o svete si myslia svoje"). ...viac
Pred pár rokmi som učila aj dejepis a našla som hlody z písomiek:

- Čo je to hrnčiarsky kruh?
- Keď si hrnčiari posadajú do kruhu.

- Čo robili v stredoveku rytieri?
- Šablovali.

- Ktoré kovy začal človek využívať ako prvé?
- Vydli.

- Vysvetli trojpoľný systém.
- Jarabiny, zeminy, úhor.

- Čo sa kedysi vyrábalo z kože?
- Paplóny.

Zdvorilá otázka na začiatku vyučovacej hodiny:
- Pančelka, móžem ešče docmúlat lízatko?
samra samra

samra je offline (nepripojený) samra

Pancelka ,dnes kto sabluje? Ivenka,tvoj syn je zlaty,uprimnost nadovsetko.
Alienočka Alienočka

Alienočka je offline (nepripojený) Alienočka

ja pridam iba pár preklepov : najprv ide Gala, a potom Šalanta (šaľa a galanta)
zoberem si zo sebou rifláky a teplé ( tepláky a rifle)
a čo som ja kožológ
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
Moja neter má 3 ročnú dcérku - výzor blonďavý kučeravý anjelik. Veľmi rada pozerá rozprávky na českých staniciach a na 3 ročné dieťa veľmi dobre ovláda češtinu a rada ju v bežnom prejave používa.
V TN raz ukazovali , ako v NY vysypali do smetiarskeho auta bezdomovca, spiaceho v kontajneri - ona to počula , videla a celý večer bola smutná. Je to malá herečka a ten smútok bol taký viditeľný, že sa jej mama opýtala, prečo je taká smutná. Malá N. jej odpovedala, " protože mne zemŕel dedeček. Keď nikto nechápal o akom dedečkovi hovorí ona im vysvetlila , že dedeček bol ten muž z kontajnera. Pokračovanie bolo na druhý deň, keď pred ich domom zastalo auto a starý, strapatý pán - zamestnanec TS išiel ku ich košu, aby ho vysypal. Malá letela z izby von s roztiahnutými rukami a úsmevom od ucha k uchu a radostne kričala :
Dedečku, Ty ses mi vrátil.
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

moje decko dnes ráno....mama tak ma bolí krk.....a z čoho čo si zle na vankúši spala.......niééé to z tej piatkovej diskotéky ....a to čo si tam stvárala ?..... tancovala .....a to ako, krkom....áno....a predviedla ako mixovala hlavou jak po údere elektrikou
ana21 ana21

ana21 je offline (nepripojený) ana21

Manžel často chodil čúrať a malá to komentovala slovami. "Tatino má hnačku cikaničku".
ivuliatko ivuliatko

Alienočka Pozri príspevok
ja pridam iba pár preklepov : najprv ide Gala, a potom Šalanta (šaľa a galanta)
zoberem si zo sebou rifláky a teplé ( tepláky a rifle)
a čo som ja kožológ
Ja som vraj v detstve namiesto "Duslo Šaľa" hovorila "Dusla Šalo"
a moja dcéra zas čaposis, čimžy, na chobdu, na svabdu, kepuč
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Moja malá trojročná vnučka. Odkiaľ to Zarka máš? Maminka mi pukija.
ivuliatko ivuliatko

Žiacke "perly ducha" v písomkách zo sloviny:

- Uveď príklad na metaforu a personifikáciu
- metafora: CHOĎ DO KELU... personifikácia: PES PĽUJE

- Vystupňuj príslovku VEĽMI
- veľmi – strašne – najstrašne... veľmi – veľmejšie – najveľmejšie... veľmi – veľmo - najveľmo

- Nespisovné slovo COP nahraď spisovným výrazom (správna odpoveď: VRKOČ)
- Jednota

- Čo je to expresívum? (správna odpoveď: citovo zafarbené slovo)
- Niečo rýchle

- Napíš štyri zámená
- Meno, mesto, zviera, vec
Miaa Miaa

Miaa je offline (nepripojený) Miaa

Moja 2-ročná sesternica zahlásila: "Aha, tento psík ma skoro tak chlpaté nohy ako môj tatinko!"
wolfar wolfar

wolfar je offline (nepripojený) wolfar

Moja mama casto spomina ako som si obzeral trojuholnikovy syrecek a potom som vyhlasil: syrík na špicatej strane nema stoj
ludmilla ludmilla

ludmilla je offline (nepripojený) ludmilla

Minulý týždeň náš puberťák zasa perlil.
Manžel pri obede povedal:"Ako ten čas letí."
A syn len potvrdil túto pravdu slovami:" To hej, pred 20-timi rokmi si mal 30."
ivuliatko ivuliatko

Pikošky z občianskej...

Prezentácia projektu. Žiak číta:
„Európsky menový inštitút má sídlo vo Fraktúre nad Mohanom."
...a to ešte nie je všetko, v projekte mal napísané "vo Frankfutre nad Mohanom".

- Čo vieš o mestskej polícii?
- Majú právo na rozdávanie papúč.

- Poznáš nejaké z Desatora prikázaní?
- Nežer.

- Kto stojí na čele mesta?
- Primár.
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

ivuliatko Pozri príspevok
Pikošky z občianskej...

Prezentácia projektu. Žiak číta:
„Európsky menový inštitút má sídlo vo Fraktúre nad Mohanom."
...a to ešte nie je všetko, v projekte mal napísané "vo Frankfutre nad Mohanom".

- Čo vieš o mestskej polícii?
- Majú právo na rozdávanie papúč.

- Poznáš nejaké z Desatora prikázaní?
- Nežer.

- Kto stojí na čele mesta?
- Primár.

vystizne...
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

moje decko mi včera píše z roboty/čerpačka PHM/....bol tu Slota.....a?....radšej som odišla, aby mi nevynadal.....a čo mal zase nejaké problémy?...... ne, ale bola som strapatá
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať