Ja mám niečo také doma /14 r./. Predvčerom sme sa bavili na tému "náš dom" asi v tom zmysle, že mladá "hundrala", že stále sa niečo okolo domu, v dome a na dome robí... Neznáša situácie, keď sa napríklad zobudila a po lešení pred oknom jej izby behali nejakí "pajkovia" - rozumej majstri...V snahe "ukľudniť" ju, že práce ako výmena okien, strechy, zvodov, fasáda - sa robia spravidla raz za život /aspoň u nás určite/ a že keď toho už toľko "vytrpela", garantujem jej, že najbližších 50 rokov už nič také nehrozí... /jedine v prípade živelnej katastrofy, ktorá sa nám aspoň dúfam, bude vyhýbať.../
Na čo dcéra neveriacky pokrútila hlavou a povedala, že už ma vidí, ako hoc aj v 90 budeme s ocinom behať okolo domu a stále niečo vymýšľať...
Na čo som jej povedala, že to určite nie, keďže:
1. nič nenasvedčuje tomu, že by sme sa takého veku dožili...
2. keďže ona bude mať vtedy 64 rokov - ako budúca dôchodkyňa sa možno ešte aj rada vráti na Slovensko /momentálne sa nemôže dočkať, kedy bude môcť odísť do veľkého sveta - v jej ponímaní Anglicka/, a o dom môže prevziať starostlivosť sama, resp. podeliť sa oň s bratom - dôchodcom...
Vtedy sa zháčila a odmietajúc fakt, že aj ona bude raz stará
- demonštratívne opustila kuchyňu, čím ukončila našu "debatu"...
Vidno, že je to stále ešte len dieťa... ale veď život ju naučí...
Aj to, že "Panta rei" neznamená len názov jej obľúbeného kníhkupectva, ale aj výrok Platóna, vychádzajúceho z reality...