janchillinka Ahoj Tanči,
No neviem ci som mladucka...;-) mam 27 a s priatelom som 9 rokov... Nas vztah je vlastne fajn, ale asi si citala ako sa citim.. sama si neviem odpovedat na otazku ci ho lubim... trapi ma to.. je to akoby taky milnik kedy sa musim rozhodnut.. a z tej neistoty sa mi zda ze mi asi sibne.. naozaj mam spominane priznaky depresie ci uzkosti.. a zacina to byt dost neprijemne..(trasu sa mi ruky, je mi z nicoho nic horuco, tazko sa mi dycha.. a ta uzkost... boze hrozny pocit.. vycitky a sebaobvinovanie.. :-(((
navyse byt v ktorom byvame je moj(teda platim hypoteku), co by okrem bolesti a toho ze cely nas naplanovany rozpravkovy a bezproblemovy zivot mu zrutim... by znamenalo ze ho musim vyhodit z bytu(nema kam ist)... ma takmer len mna(rodina nic moc, kamaratov skoro nema a pracu si nasiel akurat v tychto dnoch-doteraz bol dlho nezamestnany..)
No a psycholog ma vypocul a usudil, ze ho uz asi nemilujem, len ho lutujem a lubim ako priatela... no je pravda ze spolu byvame skoro rok a uz s nim nespim vobec skoro 4 mesiace... no to moze byt aj priznak depresie nie? Navyse citim sa kao ladova kralovna... uplne citovo vyprahnuta, bojim sa ze on je mzno to co mi je sudene a uz sa aj tak nikdy nezamilujem... ze ostanem sama, nestastna a budem si to vycitat ako vlastne vsetko... Som hrozna.. pritom mam bezproblemovy zivot.. skveli rodicia, fajn praca, uzasne kamaratky a ukazkovy priatel... ale! jaaaj kurnik! Jaaaj, no co so mnou... Moja chyba je aj to, ze ja vsetko velmi emocionalne prezivam...velmi by som chcela mat "na haku" .. ale neda sa to... a ver ze sa snazim... :-/
viem o čom hovoríš. To sú stavy neistoty z rozhodnutia. Otázky: čo bude lepšie, tak alebo onak? KeD´to spravím stane sa to... a keď to... nespravím tak čo? Myslím, že aj keď máš "Už" 27 rokov, a 9 rokov si s priateľom asi si ešte takúto situáciu neriešila, preto tie rozpaky.
Keď si to zrekapituluješ, máš asi tieto cesty:
1. rozídeš sa s ním (podľa mňa naozaj nemá váš vzťah s tvojou pozíciou perspektívu),on bude zranený ale tiež si bude musieť svoj život ďalej zariadiť. Ty sa zbavíš tvojej mory (rozhodnutia) a ak si uvedomíš, že výčitky ti k ničomu nepomôžu, kpitolu života uzavrieš, (dobre by bolo keby si sa z nej však poučila), tak sa aj nervovo ukludníš.
2. nerozídeš sa sním, časom nervovo skolabuješ, a nakoniec ho aj tak pošleš k vode, lebo ho nebudeš môcť ani cítiť (lebo bude pre teba príčinou tvojho kolapsu)
3. ak ti ho je ľúto, že nemá kam isť, môžeš sa sním rozísť a zároveň mu ponúknuť "podnájom" do času kým si niečo nenájde.
4. pretrpíš toto obdobie, vypustíš svoje precitlivené vnímanie a uplne racionálne začneš všímať jeho klady a mínusy, postavenie teba a jeho navzájom, a vyvodíš z toho záver či chceš s ním žiť alebo nie, či ho ešte budeš vedieť v budúcnosti ľúbiť, či si vieš predstaviť s ním mať deti....
...
Píšeš že on ťa ľúbi, a že nemá kam isť, že len teraz si našiel prácu..... je to skutočne láska z jeho strany, alebo len istota že má kde byť? Ako sa stavia k tomu že sním nechceš zdieľať spoločné "lože"?
Ešte sa skús vrátiť, a spomenúť, si ktoré impulzy ťa priviedli k týmto pochybnostiach, či s ním máš ostať. Z mojej skúsenosti viem, že buď sa mohol zjaviť niekto zaujímavejší.... alebo ti na ňom alebo na vašom spolužití začalo niečo vadiť....určite ti neprišla len tak znenazdajky myšlienka "a ľúbim ho ešte vôbec?"
Ešte na záver, môj osobný pocit z tvojho problému je ten, že nechceš niesť vinu za to že jeho vystavíš problémom. U teba problémy neregistrujem, všetko máš úžasné (až na neho). LEnže z ľútosti zotrvávať vo vzťahu sa naozaj nevypláca. Je to tvoj asi prvý väčší vzťah čo neznamená že musí byť aj posledný. Neviem či by jeho potešilo, keby sa mal dozvedieť, že si sním len z ľútosti. Keby som bola ja on, tak taký vzťah by som ukončila ja.
ale toto všetko som ti mohla napísať len a len po mojich zážitkoch zo vzťahu....