andrea Zaujal ma príspevok od Jokoas z 18.3. To isté sa stalo aj mne. Mám kúpenú Moulinex s 1 hakom (max 1000g). Neviem či neviem s ňou narábať, ale presne to sa stalo aj mne čo Jokoas. Pozerala so do pekárničky cez okienko ako do televízora a natešovala som sa ako mi pekne kýsne. No asi 40 min. pred dopečením chlieb klesol. Poúžila som program základný 1 na 500 g a dala som H aby kôrka bola tmavá. Mám takýto recept: 500 g múky hladkej, 300 ml vody, 2 stredné uvarené popučené zemiaky, 2 kavové lyžičky soli, 1/4 klasického droždia(kocka) čerstvého. Chlieb nebol zlý, ale mal tvar "hranola" ale to by mi ani nevadilo ale že nebol tak pripečený, chrumkavý. Moja známa ma pekárničku Phylips a piekla ten istý chlieb použila ten istý recept. Jej vyšiel krásny červenkučký chrumkavý oválny bochník. Prosím Vás má niekto takúto pekárničku Moulinex s 1 hákom,aby som sa s ním mohla podeliť o skúsenosti - či je spokojný a aký program používa a či je jeho chlebík červenučký pripečený....Budem veľmi rada. Ďakujem všetkým za názor.
Napíš presný typ pekárne, lebo ja mám Moulinex s jedným hákom a prepečenie 1,2,3 alebo pri niektorých programoch Rapid, žiadne H.
Každá pekáreň má v podstate skoro to isté, len možno poprehadzované. Musíš tam mať ľahší, aj ťažší - to je celozrný chlebík. Nič iné ti nepomôže, len čítať a skúšať. Na nete je toho do bludu. Ja som na prvé chlebíky vážila suroviny na gramy a aj tak som stále nazerala, ďobala do cesta, ochutnávala a aj dolaďovala. Už dva mesiace pečiem kváskový celozrný, až sa mi "prejedol", teraz urobím v pekárni akékoľvek kysnuté cesto a z neho rožky. Ako do cesta, tak aj plnky dám, čo ma len napadne a neviem sa dojesť, no a návštevy, ani nehovorím.
Ako vidno z fotiek, občas to s množstvom preženiem, ale pridám ešte pečenie a potom chodím do chudáka chlebíka pichať s drevenou ihlicou až kým sa mi nepozdáva. Pekáreň mám na kilo, ele chlebík aj bábovka mali skoro kilo a pol.
Už som sa polepšila, cesta robím menej, ale zas je tých rožkov málo...