witch Ach, puberta..
Syn včera v škole na otázku profesorky, prečo nemá správny zošit, odpovedal, že maminka nemá teraz veľa peňazí a preto si ho nemôže kúpiť.
Tá si šla hneď sťažovať triednej, tak čakám predvolanie do školy - ale neviem, či za to, že je mladý drzý, alebo na preskúmanie našej sociálnej situácie!
A dcérka na počiatku puberty - doteraz ju bol problém donútiť, aby sa učesala, tak teraz trávi hodiny česaním a hodiny pozeraním sa do zrkadla a každej odrazovej plochy. Včera mi hovorila: už si kúpila tie pásiky? (na čistenie čiernych bodiek na pleti) Lebo ja som už ZÚFALÁ!
Witch, nechcem Ťa strašiť, ale podľa toho čo píšeš Ti ešte nevznikol nárok na zúfanie
... Určite bude aj horšie...
Rada: ak Vám to priestorové a finančné možnosti dovolia, spravte dcére /deťom/ vlastnú kúpeľňu
- predídeš tak predčasným šedinám z dôvodu ranných stresov
... /to bol fór, ale kto má tú možnosť, musí to byť žúžo, to je také moje malé "modré z neba".../ ale naša teen asi skôr dospeje, kým sa nám ten sen podarí zrealizovať
...
A k tomu zošitu - minulý týždeň do predajne ŠEVT-u vošiel "zúfalý" otec so synom /cca 15-16 r./ kúpiť zošity A4 60 listové linajkové, lebo vraj už nikde také nemajú. Nemali ani tam... Otec bol bezradný
tak som sa ho snažila nasmerovať do neďalekého TESCA, kde som deň predtým videla celé stohy zošitov. Boli vraj všetky vypredané... Na otcovu otázku, čo si syn vezme na druhý deň do školy, mu ten s kľudom Angličana odpovedal: Je tam toho, tak nebudem mať zošity! Nema problema...
P.S.: No neviem teda, ale... Chlapec v jeho veku mohol mať pár ks kúpených v predstihu /aj bez otca/, veď nešiel do školy prvýkrát... Iba ak by to bolo z dôvodu finančnej tiesne...
Osobne nemám rada tie stresy začiatkom septembra
, a tak sa snažíme školské veci kupovať koncom augusta - keď ešte nie sú davy medzi regálmi ani pri pokladniach, je veľký výber a dobré ceny...