Zavrieť

Porady

Výroky detí

...tak mi napadlo pridať témičku na odľahčenie: Výroky detí.

Minule na mňa dcérka volala: "Mamiii poď sem a povedz niečo Laure. Stále na mňa vyplazuje oči!"

Alebo "Ako si mám upratať hračky s takými malými rukami???"
uct2007 uct2007

uct2007 je offline (nepripojený) uct2007

Malá bola na zápis do prvého ročníka. Pani učiteľka ju všeličo skúšala, rátať... písmená - to už ona ovláda. Takže ju učiteľka pochválila. Malá sa otočila na maminu, mrkla na ňu a ukázala s palcom yes, yes, yes - na to sa aj učiteľka rozosmiala a povedala:
"Tak ona sa nám tu nestratí"
hubatá hubatá

hubatá je offline (nepripojený) hubatá

-"Láááádio sexpléééés !!!" - pospevuje si vnučka pri znelke Rádia Expres.
ludmilla ludmilla

ludmilla je offline (nepripojený) ludmilla

hubatá Pozri príspevok
Spomínam si na jednu krásnu vetu, ktorú povedala moja dcéra (vtedy 4r.), keď som doniesla jej bračeka domov z pôrodnice:
-"...... a teraz sme už všetci doma, že mami ?"

Keď sme z pôrodnice priniesli Adama, dcéra mala vtedy 11 rokov a túžila po Ninke
V škole sa jej pani učiteľka spýtala: "janka, už máš brata doma?"
A naša dcéra:"Mám, ... je škaredý, vyzerá ako mimozemšťan"

Vedela som, že je sklamaná, ale až takto?!
Oliwa Oliwa

Oliwa je offline (nepripojený) Oliwa

hubatá Pozri príspevok
-"Láááádio sexpléééés !!!" - pospevuje si vnučka pri znelke Rádia Expres.
To mi pripomenulo moju kedysi malú dcérku. Zakaždým, keď išla v telke reklamá na kávu Jacobs, s exotickou šálkou v tmavomodrom dekore, na ktorej bola nejaká Šeherezáda so svojím Omarom a zaznelo - "Jacobs, aróma zblíženia", malá vykrikovala:
Jakobs, ajomňa zblízania...
Oliwa Oliwa

Dcérka bola ešte malá keď sa v kostole spievala detská pieseň "Zvelebený si Bože na veky...", naša speváčka sa zapojila a na plné hrdlo spievala "Zeelený si Bože na veky..."
Oliwa Oliwa

ludmilla Pozri príspevok

Keď sme z pôrodnice priniesli Adama, dcéra mala vtedy 11 rokov a túžila po Ninke
V škole sa jej pani učiteľka spýtala: "janka, už máš brata doma?"
A naša dcéra:"Mám, ... je škaredý, vyzerá ako mimozemšťan"

Vedela som, že je sklamaná, ale až takto?!
A ako vyzerá ten mimozemšťan dnes? Predpokladám, že z neho vyrástol veľký fešák...
Oliwa Oliwa

Kmotra bola na gastroskopii a zistili jej na žalúdku polyp. Požiadala ma, aby som nejaké informácie o tom našla na nete.
Tak som zadala do vyhľadávača "polyp v žalúdku"...
Po mne sa išiel na počítač hrať syn a zrejme sa mu podarilo kliknúť na históriu...
Večer sa ma pýta: Mami, a Ty si prečo hľadala "pohyb v žalúdku"?

To je strašné, človeka už kontrolujú vlastné deti...
Bol totiž prihlásený pod mojím heslom...
ludmilla ludmilla

Oliwa Pozri príspevok
A ako vyzerá ten mimozemšťan dnes? Predpokladám, že z neho vyrástol veľký fešák...
... no samozrejme dnes má 10 rokov a o 4 mesiace mu Janka porodí synovca alebo neter, Adam túži po synovcovi necháme sa prekvapiť ....
Oliwa Oliwa

Žeby ďalší mimozemšťan? To hádam nie... Všetky bábätká sú krásne - teda pre ich mamičky a babičky určite, horšie je to niekedy s ich vlastnými súrodencami... Ešteže ich to po rokoch prejde.
ludmilla ludmilla

prežijeme
Oliwa Oliwa

Synátor má "príležitosť" tú úprimnosť svojej veľkej sestre vrátiť... Len či by to aj ocenila...
hubatá hubatá

Joj, ako len bude ľúbiť "mimozemšťana" - až bude mať tak 2-3 roky, uvidíš ako budú spolu vyvádzať, až sa bude chalupa triasť.
hubatá hubatá

Keď bol syn malý, tak mi na jednej svadbe vyrobil takúto hanbu keď zakričal na celú sálu od stola s malými deťmi smerom k nášmu dlhočiznému, kde sedeli dospelí:

- "mamííííí ..... a keď nám budú baliť kuchárky zákusky, tak im povedz aby nám zabalili aj pohár tohoto majonézového šalátu .... !!!
Oliwa Oliwa

To zas moja /vtedy/ malá dcéra /pre zmenu/ na kare, ktorý bol v reštaurácii, rovnako "nenápadne" zvolala "Mamííí, pozri, aké pekné lustre, aj my doma máme taký, však?" Načo sa všetky hlavy zdvihli od taniera so slepačou polievkou k stropu , z ktorého viselo asi 30 sklenených gúľ - a jednu takú sme mali aj my doma v kuchyni, keďže na drahší luster vtedy neboli peniaze...
Oliwa Oliwa

A ešte niečo k tomu karu. Reakcia môjho vtedy ešte menšieho syna, ktorý si matne pamätal, že už kedysi na nejakej hostine bol /uňho vtedy svadba = kar = veľa ľudí = veľa občerstvenia /.

Keď nás počul, ako sa rozprávame o pohrebe /zomrela mi teta/, sa "potešil" a zvolal: "Mami, a bude aj hostina? Hurá, už sa teším na kar!"
Oliwa Oliwa

Neďaleko nás si kúpil dom p. Soukup /zhodou okolností môj bývalý profesor/ a začal v ňom robiť nejaké stavebné úpravy, aby sa mohli nasťahovať. Vracali sme sa so synom domov s nákupom, odomykala som bránu a z ničoho nič sa ma syn pýta: Mami, a ten nákup kde teraz býva ? Tak mu hovorím: predsa tam, kde vždy - v špajzi a v kuchyni...

Ako vzápätí vysvitlo, mal na mysli pána suseda - len si nevedel spomenúť na jeho meno - však čo, Soukup alebo Nákup...
uct2007 uct2007

uct2007 je offline (nepripojený) uct2007

Malá (6.r.) mi hovorí:
"Starká, ja by som chcela mať takého muža ako je krstný...
no určite budem mať smolu a natrafím na nejakého hlupáka"
Oliwa Oliwa

To zase naša teen /ťažkých 14r./, má obdobia, keď jej ide na nervy každý, vrátane jej samej. Keď sa nepohodne s manželom /obaja sú levy /, vtedy prevráti oči a vzdychne: Teda mami, čo si Ty na ňom videla, keď si si ho vzala!!!
Skôr ako by stihol manžel akokoľvek zareagovať, syn to zaklincoval:
Nevieš, mamina si ocina zobrala predsa z ľútosti!

To sa už na žiadnu reakciu nezmohol nielen muž, ale ani ja... Teda ak nerátam smiech...
Kde na to tie deti chodia...
Oliwa Oliwa

Dnes môj malý zase perlil... Z ničoho nič hovorí: "Mami, ja sa mám tak rád!" Pozrela som naňho od šporáka, že či to nebol "preklep", lebo obyčajne tak hovorí mne - "Mami, ja Ťa mám tak rád!" Ale on že nie, že je to správne a povedal to preto, aby som nežiarlila - na seba!!! Tá jeho logika, to niekedy nemá chybu...
Oliwa Oliwa

Umývala som riady, keď syn spustil: Mami, však je pravda, že ženy žijú dlhšie? Tak v tom prípade viem, ako oklamať vek!
Keď budem starý, prezlečiem sa za ženu, aby som žil ešte dlhšie, a dožijem sa veku ako - Jeruzalem! Kým som sa zmohla na akúkoľvek reakciu, zaznelo - pardon, Matuzalem!
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať