Nika Moja mama nosila uvarené jedlo k babke. Babkine nám chutilo viac (bývali sme v jednom dvore)
Aj pri čítaní tohoto príspevku ma napadol jeden príbeh môjho šéfa.
Ked išiel z autobusu , najskôr okolo svorky a potom bol jeho dom. Tak sa tam vždy zastavil a nakukol, čo babka varila. Raz varila fazuľu s klobáskou a doma boli rezance, tak sa vrátil k babke a tá mala tiež rezance, ked hlľadal fazuľovicu, tak sa ohradila: ale čoby, si sa zle kukal, slýže som varila.
Totiž fauľa s klobáskou jej prihoreli. S ňou bolo zážitkov na jeden román.
Babka, prečo si nezoberiete ten nový parazol? odpoveď: Včul si budem brať ten nový, ked prší.
Klabetila na hl. ceste a do vedľajšej, kde bývala, išli hasiči, jej reakcia:Zasa niekomu horí údiareň a po klebetí zistila, že jej zhorela tá údiareň aj s klobáskami a zaťovi predtým nechcela údiť, že to má pre syna do Prahy a potom ho prosila, aby je vyúdil on vo svojej.
Ešte musím napísať, že šéf išiel na liečenie, ked sa išiel ubytovať, tam ho čakal telegram, že svokra zomrela. Ani sa nevybalil a vrátil sa späť domov.
Jeho reakcia bola: Radšej zomrela, len aby som nemal kľudné liečenie.
Nehodí sa to do tejto témy, ale spomenula som si na ňu pri čítaní predchádzajúceho príspevku.
...ospravedlňujem sa
Vnučka tej babky je poraďáčka, dúfam, že sa nenahnevá.