Zavrieť

Porady

Výroky detí

...tak mi napadlo pridať témičku na odľahčenie: Výroky detí.

Minule na mňa dcérka volala: "Mamiii poď sem a povedz niečo Laure. Stále na mňa vyplazuje oči!"

Alebo "Ako si mám upratať hračky s takými malými rukami???"
Usporiadat
ZEvina ZEvina

ZEvina je offline (nepripojený) ZEvina

šťastná babička dvoch vnučiek (od 21.9.2009 už troch) ...viac
georeo Pozri príspevok
...naša Lali asi ako dvojročná mi naspievala zvonenie na mobil: "čééjéééše. mooooje josypané nááá cééééste. Tto jas nájde, tto jas pozbééééja. maja som ja véééééčej jáááááno fajeja... (čerešničky čerešničky čerešne)

...a ešte jedno mi naspievala: Pása husi, tatiaa paapuuce... (krásna krásna, kde si húsky pásla)
To musí byť krásne! Ten nádherný detský hlások. Moja nevesta má na zvonení smiech svojej dcérky. ..... ja by som asi stále čakala, nech mi niekto zavolá a čudovali by sa, prečo tak dlho nezdvíham
0 0
toptom toptom

toptom je offline (nepripojený) toptom

Keď som sa prvýkrát vrátil zo služobnej cesty, spýtal som sa svojho štvorročného syna, či som mu chýbal. On mi pohotovo odpovedal: "Nie! A ty mne?"
1 0
abel abel

abel je offline (nepripojený) abel

Čítala som tému "papuča" a pri predstave o parkovaní žien som si spomenula na výrok mojej dcéry(18). Veľmi túži po motorke, je nimi posadnutá. Keď sme jej vysvetľovali nebezpečenstvo na motorkách, to, že motocyklisti sú potencionálni darcovia orgánov a pod., a prečo vlastne vôbec nechce auto, tak večer, keď sme boli samy, mi povedala: "Mami, vieš, prečo nechcem auto? Lebo ja vôbec neviem cúvať."
Mimochodom, ešte nesedela sama za volantom a ešte nemá vodičák.
0 0
gabco gabco

gabco je offline (nepripojený) gabco

Mňa zas prekvapila moja 3 ročná dcéra, ktorú teraz varuje moja mama,keď ju upozorňovala, aby neskákala a nebehala po schodoch, aby sa jej nič nestalo (totiž ja ako 3 ročná som si rozbila hlavu keď som bola u dedka na prázdninách a skákala som po schodoch) a moja malá sa len otočila a povedala: Babka ty ma stále nepoučuj, nechaj ma na pokoji veď ja chcem aj trochu žiť.
0 0
barto barto

barto je offline (nepripojený) barto

Mám dvoch malých súrodencov. Sestru aj brata a naozaj to máme s nimi doma veselé. Teraz ma však narýchlo nič podstatné nenapadá, ale brat išiel tohto roku ako trojročný do škôlky a učiteľkám dáva zabrať. Hneď v prvý deň nám s ním rozprávali pikošky, ako napríklad to, že na obed, keď všetci jedli on len sedel a pozeral do taniera. Učiteľka sa ho pýtala, že prečo neje? A jeho odpoveď na to bola:"Šaník má malé ruky, on jesť sám nemôže."
0 0
barto barto

barto je offline (nepripojený) barto

Ešte ma teraz napadla čerstvá príhoda. Za otcom prišiel domov jeden zákazník a vzal so sebou aj svojho syna, že sa s naším malým lotrom pohrajú. Problém bol však v tom, že te chlapček, ktorý prišiel mal totiž dlhé vlasy a vyzeral ako dievčatko. Tak som teda bratovi vysvetľovala, že to je chlapček a že má len také dlhé vlasy. Nakoniec aj išiel k nemu, myslela som si že sa umúdril a konečne to pochopil, ale on namiesto toho aby ho volal hrať mu povedal, ukáž pimpuš.
0 0
ZEvina ZEvina

ZEvina je offline (nepripojený) ZEvina

šťastná babička dvoch vnučiek (od 21.9.2009 už troch) ...viac
barto Pozri príspevok
Ešte ma teraz napadla čerstvá príhoda. Za otcom prišiel domov jeden zákazník a vzal so sebou aj svojho syna, že sa s naším malým lotrom pohrajú. Problém bol však v tom, že te chlapček, ktorý prišiel mal totiž dlhé vlasy a vyzeral ako dievčatko. Tak som teda bratovi vysvetľovala, že to je chlapček a že má len také dlhé vlasy. Nakoniec aj išiel k nemu, myslela som si že sa umúdril a konečne to pochopil, ale on namiesto toho aby ho volal hrať mu povedal, ukáž pimpuš.
istota je istota! Dnes sa už nedá veriť nikomu
0 0
heja3 heja3

heja3 je offline (nepripojený) heja3

Moja 3-ročná neter sa česala pred zrkadlom, ale len ofinu vpredu. Babka jej povedala:"Očeš sa aj na zadku!" Ona na babku pozrela, celá vážna a dala si hrebeň k zadku a napodobňovala česanie....
0 0
Jana Motyčková Jana Motyčková

Jana Motyčková je offline (nepripojený) Jana Motyčková

Barto mi pripomenul moju dcéru, keď nastúpila do školy. Z určitých dôvodov nastúpila do prvej triedy až koncom októbra. Pani učiteľka ju chválila, že všetko je v poriadku, stíha, iba na telocviku sedí na lavičke a necvičí. Tak som sa dcéry pýtala prečo - že predsa v škole sa má učiť a nie cvičiť.
1 0
ZEvina ZEvina

ZEvina je offline (nepripojený) ZEvina

šťastná babička dvoch vnučiek (od 21.9.2009 už troch) ...viac
Môj starší syn, keď mal nastúpiť do prvej triedy, tak celý august spával so školskou taškou. 1. septembra (vtedy ešte nebol sviatok) dostali zošity, ceruzky, šlabikár ..... celý vytešený si to doma prezeral, ani zaspať nemohol! Ráno ho budím do školy. Aké bolo moje prekvapenie: Maminka, ja už nemusím chodiť do školy. Ja už mám knihy aj zošity, ja sa budem doma učiť! Ešte pár dní mi trvalo, kým som mu povysvetľovala, že do školy sa musí chodiť každý deň, okrem soboty a nedele a ešte veľa veľa rôčkov. (Ako rád by sa tam dnes vrátil )
0 0
Babika7711 Babika7711

Babika7711 je offline (nepripojený) Babika7711

Som rozvedena a moja dcera bola zvedava že kedy bude mať súrodenca a ja že až keď bude svatba tak potom sa mi narodí babätko a ona že a čo teta Aďa?? Veď ona nemala svatbu a má synčeka! Tak som jej povedala, že to je , to je "zázrak" a ona že Aj ja by som chcela takýto zázrak ))

No ja dúfam, že sa jej to nestane)) taký zázrak
0 0
AlaNR AlaNR

AlaNR je offline (nepripojený) AlaNR

Som, kto som...
V nedeľu mamina oslavovala narodeniny a boli sme aj s mojou budúcou svokrou v reštike. Bola tam aj budúca švagrina s 20 mesačným synom.
Ten mal nakázané z domu, že keď uvidí tetu so zásterkou, má si vypýtať papaničku.

Tak malý štupel na každú čašníčku, ktorá prešla okolo, vykrikoval:
"Teta, doneš papaničku!"
Už sa na ňom čašníčky zabávali, tuším to stihol zakričať na každú....
0 0
anmary anmary

anmary je offline (nepripojený) anmary

S deťmi prázdninujúcimi u starých rodičov je naozaj kopec srandy.
Môj 3,5 ročný syn je teraz aj s bratovým 4 ročným na prázdninách u mojej mamy. Tá nebýva vo svojom dome, v ktorom ich varuje ale u priateľa pri Trnave. Včera keď sa naobedovali babička zavelila, že treba ísť spinkať. Obaja začali protestovať, že sa chcú ešte chvíľu pohrať. Babička chcela byť neoblomná a tak im povedala, že sa hrali celé dopoludnie a budú sa hrať ešte aj keď sa vyspinkajú. Môj syn sa postavil a vraví jej: "Mám zobrať telefón a zavolať mojej maminke. Ja jej zavolám, že nám nechceš dovoliť sa hrať a ona ťa zavezie na vlak do Trnavy!"
Drobec ani nevie, čo je to za robota zabezpečiť mu stráženie na celé prázdniny /škôlka je zatvorená celé 2 mesiace/ a ešte by ju aj poslal domov.
0 0
witch witch

witch je offline (nepripojený) witch

človek milujúci a chybujúci
Ahojte, do tejto témy prispievam prvý raz, ale čítam si v nej vždy, keď ma niečo "prišliapne" k zemi.
Môj syn, keď bol predškolák, zasa usúdil, že babka je menej prísna, než rodičia a jedného zimného dňa si zbalil do detského kufríka "čapopis", nasadil si čapicu a len tak v pančuškách a mikine sa vydal za babkou. (býva 40km od nás) Našťastie sme začuli buchnúť bránu, takže sme ho odchytli včas.

Dcérka sa zasa rada robí, že zle počula nejaké slová (v rodine je nás dosť nahluchlých, kt. sa to stáva bežne). Takže prírodopisný film komentovala slovy: Čože?? Osy a sovy v snehu?? (losy a soby)
0 0
Marianna01 Marianna01

Marianna01 je offline (nepripojený) Marianna01

Deti sú úžasné. Ja mám to šťastie, že mám doma takmer 4 a takmer 7 ročných chalanov, ktorých je absolútne úžasné pozorovať, ako sa rozprávajú, keď si neuvedomujú, že niekto ich počúva. Tie múdre reči, napodobňovanie dospelých, alebo rôznych hrdinov z filmov či kníh, podchytené vety z rôznych rozhovorov vytrhnuté z kontextu a vsadené do ich úžasného dialógu... človek by musel mať diktafón, aby to vedel zreprodukovať. Ale chňápem sa na nich denne
0 0
mirpo mirpo

mirpo je offline (nepripojený) mirpo

Psíčkarka-závisláčka, večná optimistka ...viac
Keď som ešte bývala u našich, chodievala som von so psom a často som sa zastavila u kamarátky. Jej malá, keď mala okolo 2 r. sa vždy tešila a hovorila "haviko Betika".
Raz som prišla aj s hafanom, potom čo prestalo pršať. A malá: "Mami pozi, Mika má pakako, ale de je Betika? (mami pozri, Mirka má prasiatko, ale kde je Betinka?) Doteraz sa na tom smejeme, lebo ona to hovorila s takou vážnou tváričkou
Naposledy upravil mirpo : 25.08.07 at 21:56
0 0
gabriska gabriska

gabriska je offline (nepripojený) gabriska

Aj ja som si spomenula na jednu prihodu s "tehotnym" bruskom: Bola som s nasou 3,5 rocnou dcerkou na ihrisku, v tom prisiel nejaky pan s velkym bruchom, nasa mala ihned bezala ku mne a naradostena na mna volala: "maminka, ten ujo ma babatko v brusku!!!!!!!"
Dalsia prihoda, v zime v obchode: Jedna pani vosla do obchodu s takou velkou hunatou ciapkou, co samozrejme neuslo pozornosti mojej dcerky a ta na mna zakricala na cely obchod: "maminka, ta teta ma na hlave parochnu..."

Inac, pri citani tych vsetkych heftov sme sa s muzom isli doslova popucit od smiechu, naozaj super tema
0 0
ALDA ALDA

ALDA je offline (nepripojený) ALDA

stará mama, matka, manželka
Moji škorci, deti najstaršiho syna majú veľmi radi svojho strýka a jeho priateľku, ktorí majú malú Sandričku. Stale sa hrajú na Mirka a Lucku až v sobotu som na chalupe započula Sašku ako hovorí Dávidkovi." Ocko už mám veľké bruško ide mi prasknúť už sa nám narodí Sandrička musím ísť do nemocnice."
0 0
helas helas

helas je offline (nepripojený) helas

Ja dodnes vidím vystrašené oči mojej vtedy asi 4 ročnej netere, keď jej povedali, že mám v brušku babätko. S hrôzou sa ma spýtala , ty si ho zhltla?!
0 0
Kazu Kazu

Kazu je offline (nepripojený) Kazu

Neterka má u mňa bod.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať