Môj syn bol prváčik ešte v 1988 a hneď prvý deň v škole mali "mierovú hodinu". Pani učiteľka im ukázala obrázok Lenina a spýtala sa, kto ho pozná. Samozrejme, že môj uvedomelý syn. Postavil sa a povedal:" To je Koštiar nesmrteľný." Asi týždeň predtým bola totiž v TV bábková rozprávka a ten "Koštiar" vyzeral presne tak isto, len mal trochu dlhšie vlasy.
Elena
Môj syn ma tiež pred rokom 1989 raz takto privítal v škôlke: potlebujem zajtla doniest jelino. ČO to je, pýtam sa? Neviem, a hlavičku zaklonil naľavo. Prišli sme domov, hovorím: Ocko, potrebujem zajtra do škôlky jelino. Ocko na to: Tominko, a čo je to? Neviem, a hlavičku zaklonik napravo. Po chvíľke rozmýšľania ocinka osvietilo: Jeleň?! Áno, a Tominko naradostený poskakuje. Prehľadáme všetky možné časopisy, nakoniec v kalendári na nasledujúci rok krásny obraz jeleňa. No čo sa dá robiť, kalendár musíme poškodiť. Na druhý deň ma dieťa čaká s obrázkom jeleňa, na zadnej strane nápis: Potrebovali sme na nástenku obraz súdruha Lenina. Aké šťastie, že učiteľka mala zmysel pre deti, mohla som skončiť ako v kotolni.