Zavrieť

Porady

Výroky detí

...tak mi napadlo pridať témičku na odľahčenie: Výroky detí.

Minule na mňa dcérka volala: "Mamiii poď sem a povedz niečo Laure. Stále na mňa vyplazuje oči!"

Alebo "Ako si mám upratať hračky s takými malými rukami???"
Usporiadat
slavkasig slavkasig

slavkasig je offline (nepripojený) slavkasig

Moja skoro 3-ročná dcerka strašne túži po bábätku tak som jej vysvetlovala že máme už 2 velkých chlapcov ktorí neposlúchajú a mama je už stará aby ešte mala bábo. Na to mi dcérka povedala mami ty si neni stará si nová. (aj to poteší)
katkapekly katkapekly

katkapekly je offline (nepripojený) katkapekly

mladá mamička, ktorá chce byť naj mamou na svete ...viac
Môj 2 a pol ročný synček sa akosi nechce hrať sám a tak sa mu musím stále venovať a navyše začal s otázkou "prečo". Keď varím, driape sa mi ku sporáku a musí miešať, na vecko chce ísť so mnou a tlieska mi keď sa vycikám, dávkuje a sladí mi kávu a potom ju zmetá zo zeme,...Tak so ho dobitá uložila spať po jeho viacnásobnom varovaní, že "nece pinkať" a vyčerpaná som mu pohrozila, že keď vyjde z tej postele, tak pôjde do kúta. To naňho zaberá. Čakám 5 minút,... a zrazu moje dieťatko so širokým úsmevom vyjde z izby a oznámi mi - "idem do kúta".
kitky kitky

kitky je offline (nepripojený) kitky

COGITO ERGO BOOM
katkapekly Pozri príspevok
Môj 2 a pol ročný synček sa akosi nechce hrať sám a tak sa mu musím stále venovať a navyše začal s otázkou "prečo". Keď varím, driape sa mi ku sporáku a musí miešať, na vecko chce ísť so mnou a tlieska mi keď sa vycikám, dávkuje a sladí mi kávu a potom ju zmetá zo zeme,...Tak so ho dobitá uložila spať po jeho viacnásobnom varovaní, že "nece pinkať" a vyčerpaná som mu pohrozila, že keď vyjde z tej postele, tak pôjde do kúta. To naňho zaberá. Čakám 5 minút,... a zrazu moje dieťatko so širokým úsmevom vyjde z izby a oznámi mi - "idem do kúta".
Naaadhera! Toto milujem.Normalne ti zavidim toto obdobie.Skoda, ze trva tak kratko.
JAJA11 JAJA11

JAJA11 je offline (nepripojený) JAJA11

breckova Pozri príspevok
Moja 3 ročná vnučka dnes oplakala vyhodený cumlík. Mamina jej vysvetlila, že nový sa kúpiť nemôže, pretože cumlíky predávajú len pre malé bábetká.
Simonka sa opýtala: mami, kedy sa ja zase narodím, aby si mi mohla kúpiť dudu?
Toto mi pripomenulo moje deti. Ja som ich nechala s dudlíkom tak do 2 rokov. Keď mali 2 roky, tak som ich presvedčila, že už sú veľkí a dudlík je veľká hanba. A následne som ich presvedčila, že ho spláchneme do záchoda. Keď ho pýtali, tak som im pripomenula, že zo záchoda sa nedá už vybrať. Pomohlo to a už sme dudlík nenosili.
zlatica76 zlatica76

zlatica76 je offline (nepripojený) zlatica76

Na "staré" kolená som sa začala učiť španielčinu. A keďže každý deň morím moju dcéru s angličtinou, tak na oplátku ona bude moriť španielčinu mňa.

Takže sme začali... také jednoduché "ja som, ty si", a súčasne sa učíme aj odbornú španielčinu.

A zrazu moja malá prečíta otázku: "Ste zvracač?"

správna odpoved: "Es usted soldador?" (zvárač)
P.s. Z toho vidieť - pracujem v strojárskom podniku
chorvatik chorvatik

chorvatik je offline (nepripojený) chorvatik

A takto to zaklincoval moj 1.5 rocny syn, ktory sa akurat pusta hovorit. Manzel vecer zavesil velky obraz z nasej svatby a rano, ked ho syncek zbadal, tak sa zaradoval: "Očččči. " A po chvili upreneho pohladu na fotku dodal: " Teta."
Danka77 Danka77

Danka77 je offline (nepripojený) Danka77

Dnes som bola s mojou 3 ročnou dcérkou pri detskej lekárke. Na jej otázku akú máme zdravotnú poisťovňu moja ratolesť zahlásila: "Poistovnu stastia".
petovsan petovsan

petovsan je offline (nepripojený) petovsan

Ja som sa dnes nestíhala čudovať, keď sa môj 2,5 + kúsok ročný syn hral v obývačke s nákladným autom, a pri tom si rozprával: "ide auto, ide ... veze TOVAJ" .... no zostala som v nemom úžase, odkiaľ ten pojem zobral? ... keby povedal tehly, cement ... ale TOVAR ??? akoby mal matku účtovníčku

... a ešte som si spomenula na nedávne večerné vyjednávanie, keď sa mu nechcelo umyť si zúbky.
Vravím mu: "Oliverko, keď si nebudeš umývať zúbky, budú ťa bolieť ako toho krtka (čítame rozprávku o krtkovi a krtka bolel zub) a čo budeme potom robiť, ha?"
A on mi asi po sekundovom rozmýšľaní na to: "vythneme, mamina, vythneme."

... no a ešte ma napadlo do tretice: asi 2-3 mesiace dozadu, šli sme na bežné nákupy a cestou späť sa môjmu manželovi ktosi rútil do jeho jazdnej dráhy, tak trochu pribrzdil, pootočil volantom a zatrúbil na toho "nevšímavca" v susednom pruhu ... a to bolo všetko ... asi 20 sekúnd po celej akcii náš mladý s kľudom Angličana skonštatoval: "debiv", "debiv" ... až asi na jeho piate "debiv" to môj manžel nevydržal a pýtal sa: "A ja som to nejako okomentoval?" ...vravím mu: "No TY nie, ale tvoj syn vie presne, čo malo za tým všetkým ešte nasledovať."
Naposledy upravil petovsan : 16.02.08 at 00:05
spring spring

spring je offline (nepripojený) spring

Pred týždňom som bola chorá len som ležala a malý stále ku mne chodil. No ja mu vravím nechod ku mne budeš chorý aj ty, chod sa hrať do druhej izby. No a synček na to : Mami ja sa musim o teba starať a davať ti lieky, veď tatik nemá taku dlhú ruku aby ti z roboty podaval tabletky.

Alebo.............debata večer na posteli o Bohu a Ježišovi, prečo chodime do kostola atď. Ja mu vysvetľujem že ako Ježiš zomrel prečo a ako dávno sa to stalo a že teraz bude Veľká noc a zase zomrie. A on trošku nechápavý sa pozrel na krížik čo je na stene a hovorí. : Mami a potom zdrevenel??
No tak ja som sa zplakala od smiechu a on chudačik taky zlatučky sedel na posteli.
ZEvina ZEvina

ZEvina je offline (nepripojený) ZEvina

šťastná babička dvoch vnučiek (od 21.9.2009 už troch) ...viac
No tak ja som sa zplakala od smiechu ...

aj toto sa mi páči
katkapekly katkapekly

katkapekly je offline (nepripojený) katkapekly

mladá mamička, ktorá chce byť naj mamou na svete ...viac
Včera večer o pol desiatej sa môj synček rozhodol že bude kakať a keďže mu to trvá dlho, tak som ho zabávala tým, že som mu hovorila slová, kde sa vyskytuje L alebo Ľ, či ho to náhodou nenaučím hovoriť. Tak po mne opakoval slová ako ľuľok (jujok) ajhľa (ajja) a potom som si spomenula na jednu básničku zo ZŠ a hovorím mu "Zubná pasta Poľana, zuby nemáš..." a on dokončil "...umyté". Proste má zmysel pre rým. (ktorí to nepoznajú, má tam byť "do rána".
tiny77 tiny77

tiny77 je offline (nepripojený) tiny77

z malickosti sa sklada svet. ...viac
pred casom sa piataci ucili na dejepise o kalendaroch- juliansky, krestansky... Nedavno sme cestovali autom, v radiu sa bavili o julianskom kalendari, vyrusila som debatujuce deti vzadu, a davam kontrolnu otazku: a my pouzivame aky kalendar? - orindz, outu, timobajl, preco?
Lubica H Lubica H

Lubica H je offline (nepripojený) Lubica H

pri tejto téme som sa dobre "narehotala", nedá mi nepridať sa:

my máme doma síce len 1,5 ročného samka, ale jazýček sa mu už začína rozväzovať, ale je asi nejaký pohodlný, lebo na niekoľko vecí používa univerzálny výraz.

napr. "pá" - to je buď niečo horúce, alebo studené

"táti" - (nech sa) páči
"tátik" - vtáčik
"tatik" - čajík

a najnovšie, na čom sa bavíme, je napodobovanie zvieratiek.
keď som samka učila, ako robí kohútik, tak mu vyšlo "kikikí"
Lubica H Lubica H

Lubica H je offline (nepripojený) Lubica H

a ešte pridám z môjho detstva - spomenula som si na to pri čítaní niektorých príspevkov:

keď som sa naučila chodiť (už tak obstojne), ocino mi vysvetlil, že už cumlík nemôžem mať, že to nie je pekné. tak keď sme išli do mesta na prechádzku a ja som zbadala nejaký kočár s dieťaťkom, dobehla som k nemu, vyštverala sa naň, vytrhla dieťatku cumlík z pusy a zahodila so slovami: "kako, púha"

a keď som chodila do škôlky (bolo to ešte za socializmu), ráno sme cestovávali autobusom, rozprávala som v autobuse politický vtip - o leninovi. samozrejme, poriadne nahlas. s odstupom doby sa otec priznal, že sa vtedy dobre obzeral po autobuse, či tam nie je nejaký tajný a bol rád, keď sme vystúpili.
denisie denisie

denisie je offline (nepripojený) denisie

....moja kamarátka mi spomínala ako jej deti volajú, keď sa rodičia idú milovať. Vraj jeden z nich tomu vraví že "keretujú" a druhý malý "budú hromy blesky"
no a v inej rodine zasa malý chlapec je naučený, že keď sa rodičia zavrú v spálni, tak "robia čalamádu"
a ako tomu hovoria vaše deti???
dadasv dadasv

dadasv je offline (nepripojený) dadasv

baran
Keď mala moja dcéra 2 roky, pribudol jej braček. Raz prišla za mnou a povedala, že aj ona chce také bábo, aby mu bola mamina. Keď som jej povedala, že má bábiku Filipka, povedala, "Ale ja cem také co sa mrviu"
dadasv dadasv

dadasv je offline (nepripojený) dadasv

baran
Môj syn, keď mal asi 4 roky nechcel veľmi chodiť von, stále by sedel pri televízore. Povedala som mu, že keď nebude chodiť von, bude stále taký bledý. Tak sa teda vybral. Pozerala som na neho z balkóna a on len sedel na lavičke pred domom. Asi za 3 min. zazvonil a spýtal sa: "Mami, už som červený, môžem ísť domov?"
kristín kristín

kristín je offline (nepripojený) kristín

Ahojte, aj ja sa chcem s vami podeliť o nádherný výrok, lepšie povedané výraz môjho 3-ročného syna, ktorý sa vynašiel, keď mu nemohlo prísť na um sloveso - točiť sa.
Povedal mi:" Pozri maminka, ako sa to koliesko krásne - kolesá."
Erika-ežka Erika-ežka

Erika-ežka je offline (nepripojený) Erika-ežka

Podelím sa aj ja s výrokom môjho asi 3-ročného syna (dnes 13). Uvidel na oblohe rožok mesiaca a kričí mi: "Mami, aha mesiac a zlomený"
Cecilia Cecilia

Cecilia je offline (nepripojený) Cecilia

Keď sa blíži termín podania DPH, tak celý deň sedím pri počítačí a moje deti sa nemôžu dostať k svojim obľúbeným hrám. Vtedy sa ma pýtajú: Mami, budeš ešte dlho hrať?
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať