Ja som sa dnes nestíhala čudovať, keď sa môj 2,5 + kúsok ročný syn hral v obývačke s nákladným autom, a pri tom si rozprával: "ide auto, ide ... veze TOVAJ" .... no zostala som v nemom úžase, odkiaľ ten pojem zobral? ... keby povedal tehly, cement ... ale TOVAR ??? akoby mal matku účtovníčku
... a ešte som si spomenula na nedávne večerné vyjednávanie, keď sa mu nechcelo umyť si zúbky.
Vravím mu: "Oliverko, keď si nebudeš umývať zúbky, budú ťa bolieť ako toho krtka (čítame rozprávku o krtkovi a krtka bolel zub) a čo budeme potom robiť, ha?"
A on mi asi po sekundovom rozmýšľaní na to: "vythneme, mamina, vythneme."
... no a ešte ma napadlo do tretice: asi 2-3 mesiace dozadu, šli sme na bežné nákupy a cestou späť sa môjmu manželovi ktosi rútil do jeho jazdnej dráhy, tak trochu pribrzdil, pootočil volantom a zatrúbil na toho "nevšímavca" v susednom pruhu ... a to bolo všetko ... asi 20 sekúnd po celej akcii náš mladý s kľudom Angličana skonštatoval: "debiv", "debiv" ... až asi na jeho piate "debiv" to môj manžel nevydržal a pýtal sa: "A ja som to nejako okomentoval?" ...vravím mu: "No TY nie, ale tvoj syn vie presne, čo malo za tým všetkým ešte nasledovať."