Daninka (6 rokov) doniesla zo záchoda prázdny kotúčik z toaletného papiera. Čo - to mi ešte chýbalo, tak sme šli spolu do obchodu....a samozrejme doniesli sme toho kooopec - ale papier nie. Vravím si, dieťa treba učiť samostatnosti, zodpovednosti, nafasovala igelitku, päťdesiatku, vravím jej:
- ak budú mať zabalené v igelite vedľa seba dva kotúčiky a na nich ďalšie dva a teta povie, že táto korunka ti stačí, tak kúp tie
- mami, to sú štyri, však?
- áno zlatko, to sú štyri. Ak budú mať taký a bude stačiť táto korunka tak kúp, ak teta povie, že je málo, tak kúp hocijaké dva, dobre?
- dobre mami.
Poslala som ju teda do najbližšieho obchodu (našťastie netreba nikde cez cestu prechádzať, tak som to riskla). Zobrala so sebou aj mladšiu sestričku. Vybehnem na balkón, pozerám moje ratolesti kráčajú smerom k obchodu... Prešlo 20 minút, detí nikde. Vybehnem znovu na balkón...moje ratolesti kráčajú, ba bežia smerom k obchodu. Nešlo mi to do hlavy, ale OK, veď zistím čo stalo. Prešlo ďalších 20 minút, detí stále nikde. Obula som sa teda a idem za nimi, obchod 5 minút vychádzkovým krokom a oni už toľkú dobu nechodia... Zrazili sme sa vo dverách obchodu.
- zlatíčka, čo sa stalo? Ste tu dlho a dvakrát som Vás videla sem ísť...
- vieš, maminka, ja som stratila korunku, tak som ju potom išla hľadať... a predstav si, našla som ju.
- dobre anjelik, ale na korunky treba dávať pozor, poriadne držať v ručičke alebo schovať vo vrecku aby sa nestratili.
- neboj mami, nabudúce si zoberiem tvoju peňaženku...
-
Pozriem do tašky, tam dva kotúčiky harmasanu a Daninka vraví
- dva sú predsa lacnejšie ako štyri. Tieto ostatné korunky mi odlož a potom pôjdeme spolu do Dráčika...
po kom to dieťa bude???