Zavrieť

Porady

Výroky detí

...tak mi napadlo pridať témičku na odľahčenie: Výroky detí.

Minule na mňa dcérka volala: "Mamiii poď sem a povedz niečo Laure. Stále na mňa vyplazuje oči!"

Alebo "Ako si mám upratať hračky s takými malými rukami???"
Usporiadat
brčko brčko

brčko je offline (nepripojený) brčko

Ajuška Pozri príspevok
Som zvedavá na odpoveď......

To sa u nej niekedy neoplatí rozvádzať odpovede.

Ona má knižku o matke a dieťati dávnejšie naštudovanú. Samozrejme vrátane obrázkov o pôrode. Takže otázky: "A to bábätko vylezie tadeto von?" (samozrejme ukazuje správne miesto) ... "A to ťa nebude bolieť?"... "A nebude to velmi bolieť?"
"A kto nosil uja XXX v brušku?" ...
Tie deti sa nezdajú. Bolo by dobré si tie ich reči asi zapisovať ...
petmar petmar

petmar je offline (nepripojený) petmar

Dnes sa náš malý "ukecol" :
Maminka, aké prekvapenie by si chcela dostať k narodeninám ??
Halli Halli

Halli je offline (nepripojený) Halli

tak aj ja pridám...
kedysi- davnejšie...po dcére šiel na WC-ko syn a zbadal zle splachnutý papier po dcére, ktorá bola vo veku keď sa stala "ženou" a prišiel za mnou celý červený a vraví:
"mamááá ta naša Katka ma asi tu menžestráciu "
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
trucka trucka

trucka je offline (nepripojený) trucka

Ahoj, tak aj ja nieco pridam, nas maly ma z cukrikov najradsej "ventilky", (rozumej lentilky)
MIRKA111 MIRKA111

MIRKA111 je offline (nepripojený) MIRKA111

slavica Pozri príspevok
tak aj ja pridám...
kedysi- davnejšie...po dcére šiel na WC-ko syn a zbadal zle splachnutý papier po dcére, ktorá bola vo veku keď sa stala "ženou" a prišiel za mnou celý červený a vraví:
"mamááá ta naša Katka ma asi tu menžestráciu "
Môj bratranec je o desať rokov mladší od svojej sestry a mal asi dva roky, keď si všimol, že ona má vlošku, a celý naradostený dobehol za mamkou: " aj Ada nosí penky (plienky)."
LubicaN LubicaN

LubicaN je offline (nepripojený) LubicaN

Dlhšiu dobu som sem neprihodila nič z našich "perličiek" - tak teda:

Babkááá, to mám jesť? Veď tá polievka sa krčí! (svokra polievku zapražila o čosi viac ako bolo treba...tak sa im na tanieri "krčila")

Mami aha, nastupujú manžetky. (v programe Senzus sa zjavili mažoretky)

Mami, babka povedala, že keď v telke zarobí veľa koruniek a zoberie nás k moru, keď už mám ten pás! No a ty zatiaľ pekne pracuj a zarábaj tiež, keby babka dostala málo. (babka posiela lósy do televíznych súťaží - a keď prišla pošta z Tiposu... babka "zarobila" málo, tak pekne pracujem a pracujem... nové pasy zostali "nevyužité"...).

Dedko, aha aké dobré cukríky mi maminka doniesla. Ale nepapaj z nich, nezabudni, že máš cukrovku!

V dedine budú hody, tak treba vyčistiť potok, každý pri svojom dome vyčistí... Takto babka potok čistila, dedko drevo vozil a ukladal...deti odbehli ku kamarátke, dve si doviedli domov. Detičky vravia, že aj oni akurát potok čistia. Dedko komentoval - že to ťažko, keď u nás na hojdačke sedia. Na to Daninka dala ruky v bok a vraví: Bol si tam? Nebol, tak nehovor keď ani sám nevieš ako veľmi tieto dievčatká doteraz pracovali!
Naposledy upravil LubicaN : 12.08.08 at 11:30 Dôvod: chýbali úvodzovky na jednej strane
JAJA11 JAJA11

JAJA11 je offline (nepripojený) JAJA11

Ja som si teraz spomenula. Moja mama robila na obed karfiol ako mozoček. Keď to dala na stôl, môj syn sa opýtal: Babka, čo za brblaninu si to navarila?. Odvtedy, vždy keď varia karfiól ako mozoček, tak majú na obed brblaninu.
LubicaN LubicaN

LubicaN je offline (nepripojený) LubicaN

Moje detičky pekne zaspávali po tme (môj výmysel - kto zaspí pri svetle, máva zlé sníčky na ne platil mooooc dlho). Počas prázdnin u babky si však zvykli, že kým nezaspia, tak im babka nechá v chodbe svietiť, dvere zostanú otvorené... Prišla som za nimi, spávame v jednej miestnosti... Prvý večer si ľahneme, zhasnem lampičku a tá menšia (5,5 roka) zahlási: Mamííí. Ja nič nevidím.
Ja na to: Nič ti neukazujem.
Daninka: Ani ja!
ona: a ako mám zaspať pri takejto tme?
Už ani sama neviem čo som jej odpovedala...istý čas bol kľud (asi bola moc unavená a zaspala skôr ako stihla pusinku utvoriť)...až včera večer, ľahneme si, zhasnem lampičku a Lalinka vraví: Mamíííí. Ja viem, že mi nikto nič neukazuje, ale ja tu fakt nič nevidím.
ALDA ALDA

ALDA je offline (nepripojený) ALDA

stará mama, matka, manželka
Babička, ľúbim Ťa, ale deduško je najdobrejší...takto mi vyznával lásku môj vnúčik

Malá 1 1/2 ročná vnučka spala u nás a večer lamentovala: maminka Hucka, ocinko Mijko chcem spinkať domov, potom držala deduška za ručičku, babička teda ja som jej vysvetlovala, prečo bude spinkať u nás, spievala žalmy a zaspali obaja. Ráno si sadla poobzerala sa a lamentovala: deduško kde si dám Ti pusinku.
Naposledy upravil ALDA : 13.08.08 at 12:10
tiny77 tiny77

tiny77 je offline (nepripojený) tiny77

z malickosti sa sklada svet. ...viac
LubicaN Pozri príspevok
Moje detičky pekne zaspávali po tme (môj výmysel - kto zaspí pri svetle, máva zlé sníčky na ne platil mooooc dlho). Počas prázdnin u babky si však zvykli, že kým nezaspia, tak im babka nechá v chodbe svietiť, dvere zostanú otvorené... Prišla som za nimi, spávame v jednej miestnosti... Prvý večer si ľahneme, zhasnem lampičku a tá menšia (5,5 roka) zahlási: Mamííí. Ja nič nevidím.
Ja na to: Nič ti neukazujem.
Daninka: Ani ja!
ona: a ako mám zaspať pri takejto tme?
Už ani sama neviem čo som jej odpovedala...istý čas bol kľud (asi bola moc unavená a zaspala skôr ako stihla pusinku utvoriť)...až včera večer, ľahneme si, zhasnem lampičku a Lalinka vraví: Mamíííí. Ja viem, že mi nikto nič neukazuje, ale ja tu fakt nič nevidím.
podobne, ked nasi dvaja maju nieco priniest.
minulost:
- ...mami, ale ja to tu nevidim...
- tak otvor oci a najdes to. (na beton to tam je)
pritomnost:
- ...mami, ale ja to tu nevidim, a oci mam dokoran otvorene
Danta Danta

Danta je offline (nepripojený) Danta

Mna dnes pobavila moja 3-rocna susedka Petka. Bola u mna a kedze bola neposlusna, tak som na nu kusok zvysila hlas, co ja nezvyknem. Takze sa samozrejme urazila, prestala sa so mnou rozpravat a nakoniec sa rozhodla, ze ide domov, pretoze som hnusna Pri dverach sa ku mne otocila a urazene mi hovori: A ja uz k tebe nepridem, vies? A ani vcera k tebe nepridem. Chvilu som ostala zarazena ako to mysli az potom mi doslo, ze ma chudatko zmatok v tom, co znamena vcera a co zajtra
mandica mandica

mandica je offline (nepripojený) mandica

študentka, ktorá si privyrába účtovníctvom ...viac
Mne raz teta rozprávala o rozhovore svojich detí:
Otecko zaspal v kresle. Deti sa pri ňom hrali. Malý Milanko zrazu začal plakať:"Otecko umerl, otecko umerl. Elenka, čo budeme robiť?". A malá Elenka mu na to s kľudom odpovedala:"Neboj sa Milanko, otecko umerl, budeme mať mäsko."
Dodnes sa na tom smeje celá rodina
mirpo mirpo

mirpo je offline (nepripojený) mirpo

Psíčkarka-závisláčka, večná optimistka ...viac
mandica Pozri príspevok
Mne raz teta rozprávala o rozhovore svojich detí:
Otecko zaspal v kresle. Deti sa pri ňom hrali. Malý Milanko zrazu začal plakať:"Otecko umerl, otecko umerl. Elenka, čo budeme robiť?". A malá Elenka mu na to s kľudom odpovedala:"Neboj sa Milanko, otecko umerl, budeme mať mäsko."
Dodnes sa na tom smeje celá rodina
Takí malí a ľudožrúti? No teda...
grušina grušina

grušina je offline (nepripojený) grušina

Moja dcérka, keď mala asi 3 roky sa ma tak z rána jedného spýtala:
"Mami a kto príde dnes k nám na návštevu?" Ja vravím: " Neviem, veď sme sa s nikým nedohodli, urobíme si pekný deň, uvaríme obedík..veď som tu s tebou predsa ja...
A ona na to: "No veď hej, ale dakto normálny....

A včera ich na pieskovisku vykričala akási pani, že sa ohadzovali s pieskom,
moja dcéra prišla domov a rozčuľovala sa, že: " Mami veď tá teta predsa nemôže na nás kričať, čo ona nevie, že deti sú zákonom chránené?...
AlaNR AlaNR

AlaNR je offline (nepripojený) AlaNR

Som, kto som...
3-ročný Timur sa rozprával s mojou 70-ročnou mamou:
"Vies teta, ja mam doma pelfektný bičigel. Ale nemal šom tolko penaži pri šebe, tak mi ho mušel kupit ujo Felino"
tiny77 tiny77

tiny77 je offline (nepripojený) tiny77

z malickosti sa sklada svet. ...viac
grušina Pozri príspevok
.... "No veď hej, ale dakto normálny....
adakaf adakaf

adakaf je offline (nepripojený) adakaf

Babka sa pýtala môjho synovca vtedy mal asi štyri roky. Že keď bude veľký a kúpi si auto či ju v ňom aj odvezie a on jej na to ale babka veď ty už budeš dávno mrtvá. Niet nad detskú úprimnosť.
wagner wagner

wagner je offline (nepripojený) wagner

Mám oprskaný celý monitor
guard guard

guard je offline (nepripojený) guard

S mojim trojročným synom som sa išla bicyklovať. Suseda (stará pani) bola v okne, pozdravili sme ju ja aj syn a ona nám kývla hlavou a nebolo až k nám počuť jej pozdrav. A malý sa ma pýta: Mami, a prečo tá teta nemá zvuk?"
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať